3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Okullardaki şiddet masaya yatırıldı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, "Okullarda Şiddetin Önlenmesi" konulu bir toplantı düzenlendi. 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İMKB 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda, İlçe Milli Eğitim ve emniyet müdürlükleri tarafından organize edilen seminere, Midyat Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, emniyet amirleri, ilköğretim ve lise okullarının müdür ve müdür yardımcıları katıldı. Toplantıda, okul civarında sigara, uçucu ve benzeri uyuşturucu maddelerin kullanımı, satışı ve bağımlılığının önlenmesi ve öğrenci, öğretmen, veli, çevre ve polisiye ilişkilerin olumlu koordinasyonu üzerinde bilgilendirme konuşmaları yapıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen görevli amirler tarafından verilen seminerde, toplumun barış ve düzeninin, huzur güvenliğinin sağlanmasının, bütün bireylerin ve kurumların karşılıklı işbirliğini ve katılımını gerektirdiğine işaret edildi. Buğdaycı, toplantıda yaptığı konuşmada, "Eğitimde şiddetin önüne geçebilmek için başta aileler ve okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, resmi ve sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere toplumun tüm katmanlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekmektedir" dedi. 

Mardin'den sonra ilk defa Midyat'ta verilen seminerin, sırasıyla bütün ilçelerdeki ilköğretim ve liselerde düzenleneceği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 15:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?