3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Okullardaki şiddete kameralı önlem

Türkiye genelinde son zamanlarda tırmanan okullardaki şiddet olayları nedeniyle Mardin'deki okullara kamera sistemi takılacak. 

Tüm yurtta olduğu gibi Mardin'de de son zamanlarda baş gösteren öğrenci, öğretmen ve idareciler arasındaki şiddet olayları üzerine önlemler gecikmedi. 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı gereği, şiddete karşı alınması gereken önlemler arasında yer alan kamera sistemi, bütün ilk ve orta öğretim okullarında uygulanacak. Mardin'de ilk olarak Endüstri Meslek Lisesi'nde kurulan kapalı devre kamera sistemi hizmete sokularak, okuldaki 322 öğrenci gözlem altına alındı. Lisenin müdürü Niyazi Ekin, okulda baş gösteren farklı şiddet olaylarını önlenmek için 8 adet kamera alarak, kapalı devre sistemle öğrencilerin hal ve hareketlerini izlemeye başladıklarını söyledi. Kapalı devre kamera sisteminin beklentilerinden de fazla işe yaradığını ifade eden Müdür Ekin, "Gergin ve sataşmacı tavırlarla hareket eden öğrencilerimizi tek tek tespit ederek uyardık. Ardından da, bir rehber öğretmenle tek tek öğrencilerin evlerine giderek, velileriyle birebir görüşme sağladık. Etkili olan bu caydırıcı önlemlerle okuldaki şiddetin önünü aldık. Belirgin bir düzelme var. Saygı ve sevgi ortamını öğrenci, öğretmen ve idareci arasında tahsis ettik" dedi. 

Önümüzdeki günlerde, öğrencilerin okul dışında aradığı ortamı kendi okullarında kurmak için eğitim amaçlı internet kafe, masa tenisi, televizyon, bilardo masası gibi çeşitli sosyal alanları oluşturacaklarını kaydeden Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Niyazi Ekin, yaptıkları bütün çalışmalarda amaçlarının öğrencileri şiddetten korumak olduğunu belirtti. 

Kapalı devre kamera sisteminin okullardaki şiddetin önlenmesinde çok yararlı olduğunu söyleyen Milli Eğitim İl Müdürü Selim Uran, bu sistemin bütün okullarda kurulması için gerekli talimatları verdiklerini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hilal gizem GÖÇ IP: 85.103.74.xxx Tarih : 7.12.2006 19:16:18
Ben amasyalıyım.14 yaşında ortasona gidiyorum.Ben Mardini hep merak ettim.Özellikle internette ki resimleri görünce bayıldım. Mardine.Allah izin verirse büyüyüncü gelicem Mardine.Ben hemenhemen Türkiyedeki bütün illere gittim.Ama Mardin kadar güzel deiller.kısacası mardini çok seviyorum.orda yaşayan insan ları çok merak ediyorum.ben mardini çok sevdim Allah'ın izniylede gelicem büyüyünce.kendinize iyi bakın by.