5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Okulların kayıt bölgeleri belirleniyor

Mardin e-kayıt bölgelerinin tespiti amacı ile kurulan üst kayıt komisyonunda bulunan okul müdürleri Öğretmen Evi'nde bir araya geldi. Müdürler Milli Eğitim Müdür yardımcısı Selim Uçar başkanlığında yapılan toplantıda öğrencilerin kayıt bölgelerini belirledi.

Kayıt bölgelerinin belirlenmesinde öğrencilerin ikamet ettikleri cadde ve sokaklara bakılarak en yakın okula yerleştirilmesine dikkat edileceği belirtildi.

Okullardaki kayıt için mevcut boş alanlar göz önünde bulundurularak, kayıtları yapılacak öğrenciler tespit edilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na e-okul sistemi üzerinden gönderilecek. Öğrenciler Adres Kayıt Sistemi'nde kayıtlı göründükleri adrese göre yerleştirileceğinden, yerleştirme işleminden önce adres kontrolü yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Müdür yardımcısı Selim Uçar, "Adresi bulunduğu adresten farklı görünenler güncelleme yapmak için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekir. Kayıt olacak öğrencilerin adres bilgileri gruplandırılarak öğrencilerin yerleştirilecekleri ilköğretim okulları belirlenecek. Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci yerleştirme komisyonu oluşturduk. Kimse keyfi uygulama yapamayacak. Her okulun kayıt bölgesini ve kontenjanını belirliyoruz. Bölgeler belirlenirken yerleşim yerinin en son adres bilgilerinin kullanılmasına dikkat ediyoruz. Okul müdürlerimiz, kontenjanlarındaki öğrenci sayısı kadar kayıt yapacak. Öğrencilerimiz hangi okula yakınlarsa o okulda kayıtları yapılacak. Üst kayıt komisyonunca belirlenmiş olan okul bölgesi sınırları içerisinde olan adayın kaydı yapılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 00:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?