5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Okulumu Yaptır kampanyası

“Okulumu Yaptır” kampanyası kapsamında TGRT HABER televizyonunda canlı yayınlanan ve yaklaşık 3 saat süren programda 10 okul, 1 sağlık ocağı, 2 yurt sözü verilirken yaklaşık 426 bin liralık bağış toplandı.

 

İstanbul Valisi Muammer Güler, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu, Mardin’in tanınmış iş adamlarından Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Kabala belediye başkanı Şakir Nuhoğlu, Cengiz Bingül, Mehmet Emin Değer, Hamit Öncü, Ardurrahman Aras, Sevim Gürsel, Ahmet Demir, Osman Bakırcı gibi hayırsever isimlerin bir kısmı okul ve yurt yapma sözü verirken bir kısmı da maddi destekte bulundu. Küçük büyük herkesin gerek maddi yardımda gerekse de kitap, araç, gereç yardımında bulunarak kampanyaya katıldığı gecede Mardin Belediye Başkanı Av. Mehmet Beşir Ayanoğlu; 10 okul yaptırma sözü verilmesi durumunda Mardin’in ünlü oyunlarından ‘Reyhani’ oyununu oynayacağını söyledi. Gecenin sonunda 10 okul sözü verilince başkan Ayanoğlu verdiği sözde durdu ve ‘Reyhani’ oyununu oynadı.

 

Mardin Valisi Hasan Duruer ise kampanyaya katılan hayırseverlere teşekkür ederek, “İl genelinde 2500 dersliğe ihtiyacımız vardı. Bu noktada değerli Mardinli hayırseverler eğitim seviyesinin yükselmesi ve bu derslik sıkıntımızı gidermek için çok önemli katkıda bulundular. Kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:24:33
Güncelleme :21 Haziran 2009 Pazar 14:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?