5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Okulumu Yaptır Kampanyası

Mardin Valisi Hasan Duruer'in önderliğinde başlatılan ve TGRT televizyonunda canlı olarak yayınlanan "Okulumu Yaptır" kampanyasına Mardinliler büyük ilgi gösterdi. 3 saat içinde 10 ilköğretim okulu, 200 yataklı yurt ve bir sağlık ocağı bağışı yapıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer'in önderliğinde başlatılan "Okulumu Yaptır" kampanyasında Mardinli işadamları bağış yapmak için adeta yarışa girdi. Vali Hasan Duruer, il genelinde 2 bin 500 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, eğitim seviyesinin yükseltilmesi için devletin imkanları yanında vatandaşların da imkanları ölçüsünde destek vermeleri gerektiğini söyledi. Merkezi İstanbul'da bulunan Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Fehmi Tahincioğlu, vakıf olarak bir ilköğretim okulu ve 150 bin lira bağış yaptı.

Mardin merkeze bağlı Kabala Belde Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu ise beldesinde üç okul ve bir cami yaptırdığını, dördüncü okulu da kampanya kapsamında yapacağını söyledi. Hamit Öncü, Osman Bakırcı, Abdurrahman Arar, Sevim Gürsel İnceder, Ahmet Demir isimli hayırsever işadamları da okul, yurt ve sağlık ocağı yaptırma taahhüdünde bulundu.

Mardinli işadamı Zeynel Ağabeydin Erdem ise, katliamın yaşandığı Bilge köyündeki çocukların eğitiminde kullanılmak üzere 100 bin TL bağış yaptı. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Bu memlekete bir taş koyan herkesin başımız üzerinde yeri var. Eğer çocuklarımız okula kavuşacaksa, eğer geleceğimiz aydınlanacaksa, varsın Reyhani oynayayım. Onlara helal olsun" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?