3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ölü yakınlarının yolsuzluğu

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, 16 bin 603 vatandaşın ölüm kayıtlarının nüfus kütüklerine işlendiği halde yakınlarının maaş aldığını açıkladı. 

Öldükleri halde yaşlılık maaşı alanlar hakkında yapılan inceleme hakkında bilgi veren Vali Mehmet Kılıçlar, son 2 yıl içinde yapılan araştırma sonucunda Mardin merkez ve bağlı ilçelerde 90 ve üzeri yaşta toplam 70 bin 690 kişinin yaşadığını bildirerek, öldükleri halde yaşlılık maaşı alanlar hakkında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda aile kütükleri üzerinde yapılan inceleme neticesinde, 16 bin 603 vatandaşın öldüğü ve ölümlerinin nüfus kütüklerine işlendiğini söyledi. 

Nüfus Müdürlüğü yetkilileri tarafından yaşları 90 ve üzerinde olan vatandaşlar için köy ve mahalle muhtarlıklarına gerekli yazılar yazıldığını ifade eden Vali Kılıçlar, "Anılan bu kişilerin yakınları nüfus idarelerine davet edilmiş ve ölüm bildiriminde bulunmaları istenmiştir. Yapılan bu çalışmalar sonucunda toplam 16 bin 603 vatandaşın ölümleri nüfus kütüklerine işlenmiştir. Ancak bu çalışmalarımız devam etmekteyken ölüm işlemi yapılan vatandaşlardan bir kısmının halen sağ olup başka illerde yaşadıkları, yapılan yazılı başvuruları sonucu anlaşılmıştır" dedi. 

Vali Kılıçlar, haksız bir şekilde alınan yaşlılık maaşının devlete ve hizmet bekleyen vatandaşlara yapılan bir hıyanet olduğunu belitti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 12:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?