3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ölüm tarlasında oyun

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, tren rayları ve Suriye ile Türkiye arasındaki mayınlı arazi, çocukların oyun alanı haline geldi. 

Suriye'nin Kamışlı İlçesi ile Mardin'in Nusaybin İlçesi arasındaki mayınlı bölge ve tren rayları, çocukların oyun sahasına dönüştü. 

Mayınlı bölgeye bırakılan koruma tellerini aşan çocuklar, uçurtmalarını bu alanda uçuruyor. 

Tüm ikazlara rağmen önü alınamayan bu tehlikeli oyun için çocuklar, "Buradaki mayınlar, paslanmış ve patlamıyor. Bazen mayınları çıkarıyoruz, ama patlamıyorlar. Biz çoğu zaman hayvanlarımızı da burada otlatıyoruz" dedi. 

Çocukların mayınlı sahanın yanı sıra, Kışla ve Yeşilkent mahallelerindeki tren raylarının üzerinde de tehlikeden habersiz uçurtma uçurmaları ölümlere davetiye çıkarırken, vatandaşlar duruma tepki göstererek önlem alınmasını istedi. 

İlçe sakinlerinden Veysi Vural adlı vatandaş, demiryolunun mahalle aralarından geçmesi ve çevresinin korumasız olması nedeniyle çocukların oyun alanı haline geldiğini belirterek, "Çocuklar, tren raylarında uçurtma uçururken ölüm tehlikesi geçiriyor. Çocuklarımızdan birçoğu, tren çarpmasıyla ağır yaralandı ve sakat kaldı. Yetkililerden bir an önce bu tren yolu çevresini tellerle çevirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 14:27:03
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 14:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?