3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ömerli'de doktor sıkıntısı

Ömerli İlçesi'nde, her gün ortalama 150 hastayı muayene eden ve bu yoğunluğa dayanamayan doktor, görev başında fenalaşarak hastanelik oldu. 

Köyleriyle birlikte 60 bine varan nüfusuyla bir ay önce açılışı yapılmadan hizmete giren hastanede sağlık hizmetlerini yürüten üç doktor, zor şartlar altında görev yapıyor. Yeni yasayla ismi Ömerli Gün Hastanesi'ne çevrilen hastanedeki günlük hasta yoğunluğuna dayanamayan Dr. Bilen Çetin, sabah saatlerinde hasta muayene ederken fenalaşarak acil servise kaldırıldı. 

Aşırı stres ve yorgunluktan dolayı fenalaşan Dr. Çetin'e ilk müdahaleyi ise meslektaşları Dr. Serkan Baş ve Dr. Buket Ertürk yaptı. Hastanede ortalama her ay 3 bin hastayı muayene ettiklerini belirten Dr. Bilal Çetin, varlık içinde yokluk çektikleri için hastalara dört dörtlük bir hizmet verememenin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Daha önce de diğer doktor arkadaşının hasta yoğunluğuna dayanamayarak kendisi gibi hastalandığını ifade eden Dr. Çetin, "Hastanede bulunması gereken 13 doktor yerine biz sadece üç doktor olarak görev yapıyoruz. Burada günlük ortalama her gün 150 hastaya bakıyoruz. Bu yoğunluğu hiç birimiz kaldıramadığımız için sık sık hastalanıyoruz. Uzmanlık için sınava hazırlanmamız lazım ama bu yoğunluk içinde nasıl çalışacağız?" dedi. 

ÇAPA Tıp fakültesinde aynı sınıftan mezun olduktan sonra birlikte tercih yaptıkları Ömerli Gün Hastanesinde gönüllü olarak seçen Dr. Bilal Çetin ve Dr. Serkan Baş ile birlikte çalışan Dr. Buket Ertürk ise aşırı yoğunluğun kendilerinde strese yol açtığını ifade etti.
İlçe Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu ise Gün Devlet Hastanesi'nin yeni düzenlemeyle yataklı hasta kabul edilmemesi sebebiyle binanın ikinci katında bulunan bütün malzeme, demirbaş ve tıbbı cihazların çürümeye terk edildiğini söyledi. Doktorların hastanede zor şartlar altında görev yaptığını ifade eden Başkan Cemiloğlu, "Hastanede bir hastayı muayene etmek için ne bir EKG cihazı, ne bir röntgen, ne de doğru dürüst bir tahlil laboratuvarımız var. Valiliğin burada değeri 100 milyarları geçen ve kullanılmayan yatak ve demirbaşlar yerine, değeri 10 milyarı bile bulmayacak bir EKG cihazı ve tahlil laboratuvarına cihaz alması gerekir" dedi. 

İlçe halkı ise köylerle birlikte 60 bin nüfuslu Ömerli'de doktor sıkıntısının giderilmemesine büyük tepki gösterirken, büyük özveriyle çalışan doktorlarının siyasi oyunlara alet edilmemesini istedi. Bu arada, Ömerli İlçesi'nde yaşanan doktor sıkıntısının Mardin'e bağlı bütün ilçelerle birlikte şehir merkezindeki hastanelerde de yaşandığı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 11:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?