3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ömerli'de yol açılışı

Ömerli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 2006 yılı KÖYDES projesi kapsamında asfaltlama çalışması tamamlanan 35 kilometrelik grup yolunun açılışı yapıldı. 

Açılış törenine; Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Ömerli Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Nihat Eri, Selahattin Dağ, Beşir Hamidi, daire amirleri ile köy yolları yapılan vatandaşlar katıldı. 

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar açılışta yaptığı konuşmada: “Eski hükümetlerde istediğimiz çalışmaları yapamıyorduk. Ama şimdiki hükümette KÖYDES projesiyle paralar bizim hesabımıza aktarılıyor ve hizmeti anında vatandaşımıza götürebiliyoruz. Artık başımız dik köylerimize gezebiliyoruz. Bu dönemde idareci olmak çok güzel bir şanstır. Bu iktidara minnet borçluyuz.” dedi. 

Kaymakam Suat Seyitoğlu ise, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin köy muhtarları ve il genel meclis üyelerinden oluşmasının demokratik gelenek açısından önemli bir gelişme olduğunu belirterek, Ankara’dan gönderilen paraların tek bir kuruşunun bile yetim hakkı olduğuna kendisinin ve arkadaşlarının inandığını, özverili çalışmaları ile bir köy için gelen parayla ortalama 2,5 köyün işlerini bitirdiklerini söyledi. Seyyitoğlu, 2006 Ekim ayı itibariyle Ömerli ilçesi köylerinin sorunlarının yüzde 90 çözerek kırsal kalkınma konusunda önemli bir mesafe kat edeceklerini kaydetti. 

Milletvekili Nihat Eri de: “Köylülerimiz eskiden elektrik, su ve yolun olmayışından çokça şikayet ediyorlardı. Artık köylülerimizin tahammülü kalmamıştı sıkıntılarını anlattıkça bizlerde bu duruma çok üzülüyorduk. Hükümetimizin Köydes projesiyle yaptığı çalışmalar sayesinde artık başımız dik bir şekilde köylerimize uğrayabiliyoruz.” dedi. 

Milletvekili Beşir Hamidi de yol ve suyun medeniyet olduğuna dikkat çekerek, medeniyete bir adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Hamidi: “Muhtarlarımız artık evlerinde rahat bir şekilde otursunlar bizler bütün köylülerimizin sıkıntılarını gidermek için çalışacağız.” dedi. 

Milletvekili Selahattin Dağ: Bölgemize atanan vali ve kaymakamların devletin sıcak yüzünü vatandaşa gösterdiklerini belirterek şayet eskiden böyle olsaydı bugün bölgemiz daha huzurlu olacaktı. Yapılan çalışmaların devamı gelecektir. Vatandaşımızın sıkıntısını gidermek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek yolun açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından konvoy halinde yeni asfaltlanan yolda tur atıldı. 

Grup Yol Projesi kapsamında; Kocakuyu, Çatalyurt, Göllü, Çalışan, Beşikkaya ile Kaynakkaya, Taşlıca, Harmankaya, Kayagöze ve Duygulu grup köylerinin yolları asfaltlandı.
Mehmet Halis İŞ - Kenthaber / Ömerli
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 05:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?