5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Ömerli'nin altyapısı tamam

Mardin'in Ömerli ilçesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu, dört yıl içinde kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Ömerli'nin AK Partili Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Servet Cemiloğlu, ilçeyi turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Otogar binası olarak yapılan binaları çok yataklı pansiyona dönüştürme projelerinin bulunduğunu ifade eden Cemiloğlu, "Otogarın içinde olimpik havuz yaptırdık. Şu anda gençlik merkezi olarak kullanılıyor, gençlere spor yapma imkanı sağlıyor. Otogarın içinde çok yataklı bir pansiyon yapmak istiyoruz. Bölgenin tarihi mekanlarını gezen yerli ve yabancı turistlere, ucuz konaklama imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Yapacağımız yatırım ile kar amacımız olmayacak. İstihdam alanları sağlamayı ve turistlerin ilçemizde konaklamalarını istiyoruz. Mardin'e gelen turistlerin en büyük sorunu konaklamadır. Biz bu sorunu çözmeye kararlıyız" dedi.

İlçe girişinde yapımı süren çok amaçlı sosyal ve kültürel kompleksi önümüzdeki günlerde ilçe halkının hizmetine açacaklarını söyleyen Başkan Servet Cemiloğlu, Adana Belediyesi'nin katkı ve destekleri ile yapılan kompleksle ilgili bilgi verdi. Cemiloğlu, "Adana Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla 700 metrekare kullanım alanlı bir kompleks kurduk. İlçe halkına meslek edindirme atölyeleri kurarak 350 kişiye istihdam alanları sağlamayı amaçlıyoruz. İlçenin ekonomik refahını düzeltmek ve vatandaşımızın ekonomik çark içinde artı değer katmasına vesile olmak istiyoruz. Yürüyüş parkurları, çocuklar için oyun alanları da kompleksin içinde yer alacak" şeklinde konuştu

Birçok kent ve ilçede mezarlığın sorun haline geldiğine dikkat çeken Başkan Adayı Cemiloğlu, Ömerli ilçesi için mezarlık projesi hazırladıklarını söyledi. Cemiloğlu, "İlçe ve kentlerde mezarlıklar oldukça dağınık ve sorun haline gelmiş durumda. İlçede 30 dönüm alan üzerinde modern bir mezarlık alanı yapmak için Avrupa ülkelerinden proje getirdim. Toprağını, taşını hazırlayarak, mezar kazım işleri de belediye tarafından yürütülecek. Mezarlığı yeşillendirerek yöreye örnek teşkil edecek bir mezarlık alanı oluşturacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 14:27:47
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 14:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?