5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Onarılan okul törenle açıldı

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Hanlar köyü ilköğretim okulu, Garnizon Komutanlığı ve Kaymakamlık tarafından koordineli bir çalışma ile onarıldı.

Hanlar köyü ilköğretim okulunda kurulan çadırın önünde tören, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'yla başladı. Onarılan ilköğretim okulu, öğretmen lojmanları ve yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Midyat Kaymakamlığı'nın sağladığı malzemeler ile Garnizon Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından onarılan Atatürk büstü, okul lojmanı, tuvaletleri, su-elektrik tesisatı, kapı-pencere, bayrak direği, okul sıraları, kullanılabilir hale getirildi. Köyde askeri doktorlar tarafından vatandaşlar sağlık taramasından da geçirildi. Okula başlayacak olay öğrencilerin saç kesimi yine askerler tarafından yapıldı.

Yapılan köy uygulamasında ayrıca vatandaşlar ile birlikte çeşitli etkinlikler yapılarak unutulmaz bir gün geçirmeleri sağladı.Hanlar köyünde yapılan törene Garnizon Komutanı İhsan Tavazar, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Sağlık Grup Başkanı Doktor Ziver Dirican katıldı. Davetlilere verilen ikramların ardından tören sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 13:06:43
Güncelleme :28 Eylül 2009 Pazartesi 13:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?