5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Önce kameraya sonra polise yakalandı

Mardin'in Midyat ilçesinde Devlet Hastanesi'nde yankesicilik yapan zanlı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri hastane güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, yankesicilik yaptığı ileri sürülen zanlıyı yakaladı.

Midyat Devlet Hastanesi'nde muayene olmak isteyen Mehmet Ali Çelik (47) cebinden yankesicilik sureti ile parasının çalındığını hastane polisine bildirdi. Parasının çalındığını belirten Çelik, zanlıyı görmesi halinde teşhis edebileceğini söyleyerek yakalanması için hastane polisinden yardım istedi.

Daha önce yankesiciliğe uğradığını ihbar eden Yusuf Bütün (31) adlı kişi ve Çelik'in zanlıyı görmeleri halinde tanıyabileceklerini belirtmeleri üzerine polis harekete geçti. Birer hafta arayla meydana gelen olaylar nedeni ile yapılan ihbarlar üzerine polis hastane güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Hastane güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, yaptığı inceleme ve mağdurların verdikleri eşkaller sonucu zanlı A.T.'yi (43) yakalamayı başardı. Mağdurlar Bütün ve Çelik'in zanlıyı teşhis ederek şikayetçi olmaları üzerine A.T. adlı zanlı gözaltına alındı.

Diyarbakır'dan yankesicilik yapmak için Midyat'a geldiği belirlenen A.T.'nin sorgusunda daha önce de birçok kapkaççılık ve yankesicilik olaylarına karıştığı belirlendi. Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen A.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 09:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?