8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

OSB aspesli borulardan kurtuluyor

MARDİN OSB ASPESLİ BORULARDAN KURTULUYOR

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği başkanı Nasır Duyan, Mardin-Kızıltepe karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) 'özel çift devreli 477' olarak bilinen yüksek gerilimli özel bir hat çekme çalışmalarına yakında başlayacaklarını söyledi. Duyan, OSB'nin içme suyu şebekesinin ve yeni enerji hattının 2010 yılı içinde tamamlanacağını ifade etti.

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan OSB'de içme suyu, yağmuru suyu, elektrik ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanması için 25 milyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğunu açıkladı. Duyan, "Su için 1 milyon 500 bin TL, elektrik için 10 milyon TL, kanalizasyon için 2 milyon 500 bin TL, yağmur suyu da 5 milyon TL, Mardin ve Kızıltepe arasındaki 19 kilometrelik yolu besleyen özel elektrik hattının maliyeti 2 milyon 500 bin lira yapıyor. Geri kalanı ise kaynak yetersizliğinden dolayı beklemede olacak" dedi.

Duyan, "Mardin'den Organize Sanayi Bölgesi'ne özel çift devreli 477 dediğimiz yüksek gerilimli özel bir hattır. Organizenin sadece bir taraftan beslendiği için elektrik kesintilerinin önüne geçmiş olacağız. 200 bin ton suyumuz var. Ama sadece 40-50 bin tonunu toplayabiliyoruz. Diğerleri ise, boru kaçaklarıdır. Eski borulardan kaynaklı su kaybıdır. Onları da polatiren ve scana sistemi ile yani monitör sistemi kontrol etmeyi düşünüyoruz. Şu an organize bölgesinde kullanılan su şebekesinin borular aspes borulardan oluşuyor. Aspes bildiğiniz üzere dünyada sağlık açısından kullanılması yasak olan borudur. Şu an sanayicimiz ve bizler bu sudan içmekteyiz. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısının bitmesi için toplam 25 milyon liralık bir kaynağa ihtiyacımız olacaktır. Şu anda en elzem olan ve acil olan işlerimizden biri elektrik ve su sorunu çözüyoruz. 2010 yılı içinde su ve elektrik sorunu çözülecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 15:41:00
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 12:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?