5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

ÖSS öncesi gürültü uyarısı

Mardin Valisi Hasan Duruer, 14 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi ve sınav süresince alınacak tedbirler ile ilgili açıklama yaptı.

Mardin Valiliği'nden, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Müdürlüklerine gönderilen yazıda, 14 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak olan ÖSS öncesi ve sınav süresince alınacak tedbirler açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, sınav günleri toplu taşıma araçlarının sayıları artırılarak adayların sınavların yapılacağı bölgelere kolayca ulaşmaları sağlanacak. Sınav süresince sınav merkezleri çevresinde seyyar satıcıların bağırarak satış yapmalarına izin verilmeyecek, inşaatlarda gürültülü çalışma yapılması engellenecek, sınav merkezlerine öğrencilerin cep telefonuyla girmelerine izin verilmeyecek, İl Sağlık Müdürlüğü'nce sınav yapılacak bölgelerde gerekli önlemler alınacak.

ÖSS nedeniyle 13-14 Haziran 2009 Cumartesi- Pazar günleri Mardin'de adaylara verilecek hizmetler ile ilgili yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 14 Haziran 2009 Pazar Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz merkezinde de 'Öğrenci Seçme Sınavı' yapılacak ve sınava ilimizde, 6 bin 860 aday katılacaktır. Bu sınav için ilimiz merkezinde 33 okul binası tespit edilmiştir. Sınava girecek öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek ilimiz merkezinde Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında 1 adet danışma bürosu oluşturulacaktır.

Adayların 13 Haziran Cumartesi günü sınav yerlerini görmeleri, 14 Haziran Pazar günü de sınav yerlerine rahatlıkla ulaşabilmeleri amacıyla saat 07.00'den başlayarak ilimiz Belediye Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'ndan Anadolu Lisesi, Milli Piyango Lisesi, Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu, Sağlık Meslek Lisesi, TOKİ İlköğretim Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi ve İstasyon Mahallesi'ne ücretsiz otobüs seferleri yapılacaktır.

Adaylar sınav öncesi ve sınav gününde kimliklerini ibraz etmeleri halinde ilimizde faaliyet gösteren restoranlarda yüzde 20'lik indirimden yararlanabileceklerdir. Yükseköğretim Kurulu ÖSYM merkezi tarafından öğrenci adaylarımızın sınava cep telefonu ve silah ile gelmeleri yasaklandığından, güvenlik güçleri ve bina sorumluları tarafından emanete alınmayacak ve adayların silah, cep telefonu gibi cihazlar ile sınav salonlarına girmelerine müsaade edilmeyecek" ifadelerine yer verildi.

Yorucu geçen bir eğitim ve öğretim yılının ardından 14 Haziran 2009 Pazar günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Mardin'de de bir çok öğrencinin ÖSS'ye katılacağını belirten Vali Hasan Duruer, "Gençlerimizin yılarca çalışarak hazırlandıkları, kendileri ve aileleri açısından hayati öneme haiz bu sınava sağlıklı olarak katılabilmeleri için 13 Haziran 2009 Cumartesi günü özellikle akşam saatlerinden itibaren sınav tamamlanıncaya kadar, tüm Mardin halkını bu konuda duyarlı olmaya, yapacakları her türlü merasim ve eğlencelerle çevrelerini rahatsız edebilecek faaliyetlerden ve davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.

14 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı nedeniyle gürültünün önlenmesi hususunda gösterilecek hassasiyetten dolayı tüm Mardinli vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder, üniversite Öğrenci Seçme Sınavı'na girecek olan gençlerimize üstün başarılar dilerim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?