7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

‘ÖSS operasyonunda' 177 gözaltı

Mardin ile Kızıltepe İlçesi'nde pazar günü yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sahteçilik gerekçesiyle gözaltına alınan 177 zanlı serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlardan 9'unun tutuksuz olarak yargılanacağı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, pazar günü yapılan ÖSS'de iletişim araçlarıyla kopya gönderen ve bu amaçla sınava girip sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 177 zanlının gözaltına alındığını açıkladı. Yazılı açıklamada bazı kişilerin cep telefonunu sınav salonuna giydiği terliğe yerleştirerek sokmaya çalıştığı belirtilerek şöyle denildi:

“İl merkezi ve Kızıltepe İlçesi'nde yapılacak 2008 yılı ÖSS'de organize bir şekilde kopya çekileceği, önceden irtibat kurulan sınava girecek öğrencilerin cep telefonu gibi iletişim araçlarına cevap anahtarlarının mesaj yolu ile gönderileceği yönünde bilgilerin alınması üzerine, 15 Haziran 2008 günü ÖSS'nin yapılacağı okullar ve çevresinde gerekli tedbirler aldırılmış ve eş zamanlı yapılan operasyonla iletişim araçlarıyla kopya gönderen ve bu amaçla sınavlara giren 177 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte, 2'si saat şeklinde 157 cep telefonu, 5 kulaklık ve benzeri malzemeleri ele geçirilmiştir.”

Açıklamada, 177 zanlının ifadelerinin alınmasından sonra adli mercilere sevk edildiği belirtildi. Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan 177 zanlıdan F.D., M.M.D., V.Ö., A.B., B.Ö., İ.E., B.Ö., A.T. ve S.G. hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçundan tutuksuz yargılanmak üzere dava açıldığı, 168 zanlının ise haklarında idari işlem yapılmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?