7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

ÖSS'yi kazanmak da dert

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde oturan ve inşaatlarda çalışarak ailesine katkıda bulunan 19 yaşındaki Devran Ateş, Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmasına rağmen parasızlık nedeniyle buraya nasıl kayıt yaptıracağını düşünmeye başladı.


10 yıl önce eşinden ayrılan ve 2 çocuğunu üniversitede okutan anne Edibe Ateş, çocuklarını yaptığı el işi süsleri satarak geçirdirdiğini belirterek, “Oğlum tıp fakültesini kazandı ama bizim gücümüz 800 YTL tutan kayıt ve yol parasına bile yetmiyor” dedi.


Kızıltepe'de inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ve ailesine de kattkıda bulunan Devran Ateş Kızıltepe Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra girdiği ÖSS'de Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kazandı. Ateş, parasızlık nedeniyle kısa süre sonra kaydını nasıl yaptıracağını bilemez hale geldiğini söyledi. Eşinden 10 yıl önce ayrılan ve 6 çocuğunu yaptığı el işlerini satarak geçindirmeye çalışan anne Edibe Ateş, oğlunun çok istediği üniversiteyi kazandığı halde kayıt parasını tamamlayamadıklarını söyledi.

Bir oğlunun Ağrı'daki Eğitim Fakültesi'nde, kızının Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim gördüğünü belirten Edibe Ateş, şöyle konuştu:
“Eşimden ayrı yaşadığım için 6 çocuğuma bakıyorum. Hepsini de gücüm el verdiği kadar okutuyorum ve okutmaya devam edeceğim. Yaptığım el işlerini satarak onları okutmaya ve geçindirmeye çalışıyorum. Şimdi oğlum Devran, Van'da Tıp Fakültesi’ni kazandı. Sevinmem gerekirken üzülüyorum. Kayıt ve yol parası olan yaklaşık 800 YTL'yi nereden bulacağımı bilmiyorum. Hayırsever işadamlarından, yetkililerden ve sivil toplum kuruluşlarından yardım bekliyorum.”


Hayalindeki mesleği yapmak için tıp fakültesini kazanmasına rağmen para sorunu nedeniyle kayıt yaptıramamaktan korktuğunu anlatan Devran Ateş, tanıdık dershane öğretmenleri ve okul arkadaşlarından aldığı kitaplarla gece- gündüz demeden çalışarak sınavlara hazırlandığını belirtti. Ateş, “Okumak ve doktor olmak istiyorum. Bölgedeki doktor açığını biliyorum. Bu nedenle hep doktor olmak istedim. Şimdi bu şansı yakaladım ancak maddi imkansızlıklar yüzünden okulu kazandığıma doğru dürüst sevinimedim. Okula kaydımı yaptıracak parayı bile bulamıyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 14:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HACI ilhan IP: 88.226.148.xxx Tarih : 23.08.2008 19:05:35

bende kızıltepelıyım bana adresınızı yollasınız size elımden gelınceye kadar gücüm yetene kadar yardım edecez bana aadresınızı yollayın yada tlf numaranızı yollayın...