3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Otellerde 'Dam palas' mevsimi

dam palasMardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, 'Dam Palas' ve 'Otel Palas' sezonu, bu yıl erken başladı. Oteller ise, odalar yerine binalarının teras katına yatak kurarak müşterilerine hizmet veriyor. 

Son günlerde hızla artış gösteren hava sıcaklığının gölgede 40 derecelere vardığı Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, 'Dam palas' sezonu bu sene erken başladı. 

Bir anda bastıran hava sıcaklıkları nedeniyle, vatandaşlar evlerinin damında yatarken, oteller de aynı sistemi uygulamaya başladı. 

Kızıltepe'de faaliyet gösteren oteller, müşterilerini binalarının teras katına çıkardıkları yataklarda yatırıyor. Kızıltepe'ye Suriye ve Irak'tan gelen müşteriler de teras katında yatmayı tercih ediyor. 

Kızıltepe'deki Bağdat Otel'in işletmecisi Arif Demir, "Havaların ısınmasıyla birlikte otelimizin teras katında müşterilerimize dam palas keyfini yaşatmak için yatakları damda hazırladık. Akşam hava karardığı zaman serin oluyor. Müşterilerimiz oda yerine teras katında açık havada yatmayı tercih ediyorlar. Fiyatlarımız oda veya teras katında fark etmiyor. Damda yatan müşterilere hizmet vermek için bir televizyon koyduk. Gelen müşterilerimizin duş ihtiyacını karşılamak için teras katında banyo hazırladık. Otelimizin teras katı 10 gündür tamamen dolu. Yatak sayısını artırmayı düşünüyoruz" dedi. 

Bağdat Oteli'nde geceleri açık havada gökyüzündeki yıldızları seyrederek dam palas keyfini çıkaran müşteriler ise, "Havaların sıcak olmasından dolayı odalarda yatamıyorduk. Şimdi damda yatmak bizleri rahatlattı. Hem serin hem de rahat. Fiyatlar çok ucuz. Hizmetler ayağımıza kadar geliyor" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 15:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?