7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Özcan'dan sürpriz ziyaret

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN MARDİN'E SÜRPRİZ ZİYARET

Şanlıurfa'da incelemelerde bulunduktan sonra programında olmamasına rağman sürpiz bir şekilde Mardin'e gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, özel bir hastanede boyun fıtığı teşhisi ile yatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay"ı ziyaret etti. Rektör Omay'a geçmiş olsun dileklerini aktardıktan sonra Omay ile basına kapalı görüşen YÖK Başkanı Özcan, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, hastane çıkışında Kürdoloji enstitüsü ile ilgili sorular üzerine, "Üniversite zaten çözüm bulmuş durumda. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörümüzle konuştuk. Zaten önümüzdeki yıl Kürdoloji'de eğitim vermeye başlayacaklar. Zamanı iyi kullanmaları için ikinci dönemde Kürtçe'yi seçmeli dersle başlamalarını isterdim. O zaman bakardık ders başarılı mı, kaç kişi bu dersi talep eder diye. Hani öğretimde bir problem olacak mı diye. Ama hocamız dedi ki önümüzdeki yıl hem yüksek lisans hem de lisans seviyesinde öğrenci alacağız diye. Bu gayet sevindirici ve beni de sevindirdi. Belki daha da hızlanmasını istersiniz ama daha da hızlı gitmez. Yeni açılan her programda karşılaşılan sorunlar burada da karşımıza çıkar" dedi.

Kürdoloji bölümünün açılması için YÖK olarak kendilerine başka hiçbir üniversiteden başvuru gelmediğini söyleyen Özcan, "Biliyorsunuz İstanbul Üniversitesi'nde bir merkez var sadece onlar bize başvurmuşlardı. Ama onlar da şimdiye kadar bir hazırlık yapmadılar. Hazırlıklarını bitirirlerse biz de onay veririz. Bu bir arz talep meselesidir. Burada bir talep olabilir, ama İstanbul'da talep yok. Olsaydı İstanbul'u zorlarlardı. Onlar da acele ederlerdi. Talep gelirse üniversitelerden biz de değerlendiririz" diye konuştu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ve beraberindekiler daha sonra Mardin'deki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN MARDİN'E SÜRPRİZ ZİYARET
YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN MARDİN'E SÜRPRİZ ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 16:32:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 13:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?