3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Özürlüler kan bağışında yalnız kaldı

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, ülke genelinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına kentte yetkililer tarafından ilgi gösterilmemesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. 

Türkiye Sakatlar Derneği ile Türk Kızılay Derneği tarafından ülke genelinde düzenlenen "Ulusal Güvenli Kan Temin Projesi" kapsamında Mardin'de gerçekleştirilen organizasyona hiçbir üst düzey yetkilinin katılmaması tepkilere neden oldu. Mardin Sakatlar Derneği tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kan bağışı kampanyasına sadece özürlüler katıldı. Hiçbir yetkilinin kan bağışına katılmaması özürlüler tarafından tepkiyle karşılanırken, Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Anuk, Türkiye genelinde yoğun bir şekilde ilgi gören kampanyanın Mardin'de yetkililer tarafından ilgi ve alaka görmediğini kaydetti. Sakatlar Derneği olarak yılda sadece bir kez hatırlanmaktan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Anuk, "Her şeye rağmen tüm bunlar basit gibi görünebilir, ama ne kadar önemli ve yaşamsal olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi. 

Sakatlar Derneği olarak yalnızca üyelerinin hakları ve çıkarları için bir şeyler yapmakla yetinmeyen, toplum içinde taşıdığı misyonu en geniş anlamıyla yerine getirmeye gayret ettiklerin vurgulayan Hasan Anuk, "Kan bağışının insanlık için taşıdığı önemi ve yararını çok iyi kavradık. Bu amaçla Mardin'deki özürlüler olarak bu kampanyaya kan vererek destek sağladık. Gönül isterdi ki bütün sivil toplum örgütleri ve yetkililerin bu anlamlı günde yanımızda olmalarını isterdik. Bizimle birlikte bir insana umut ışığı olacak bir torba kan bağışı için bu kampanyaya gönüllü olmalarını umud ediyorduk. Ama maalesef hiç kimseyi yanımızda görmedik" şeklinde tepki gösterdi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 17:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?