5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

'Peygamber Aşığı' büyüledi

Mardin'in Midyat ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanlığı ve Midyat Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 'Peygamber Aşığı' gösterisi katılımcıları adeta büyüledi.

Midyat Belediyesi ve Midyat Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (MİKAD) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kocatepe İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Vekili M. Necati Güneştan, Milli Eğitim Şube Müdür yardımcısı M. Salih Aslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yaklaşık 500 vatandaş katıldı. Ceyhun Emre Teoman'ın sunumunu üstlendiği gece, Ankara Kocatepe Camii Müezzini Nurettin Okumuş'un Kur'an tilavetiyle başladı. Geceye katılan vatandaşlar Teoman'ın; Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından kesitleri anlatımı sırasında iki semazenin sahnedeki gösterileri ile mest oldu. Program sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Peygambere duyulan özlem ve 'Peygamber Aşığı' konulu program beğeniyle izlendi. Katılımın yüksek olması nedeniyle bazı vatandaşlar ayakta kaldı.

Belediye Başkan Vekili M. Necati Güneştan, programa katılımın yüksek olduğunu vurgulayarak, bunun Peygambere duyulan özlemin işareti olduğunu ifade etti. Güneştan, "Ne mutlu böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Hz. Muhammed'e (SAV) duyulan özlemi benzer etkinliklerle sık sık yapmamızda fayda var. İlçemiz adına çok güzel oldu. Bu yüzden programda emeği geçenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi ile izlenen program sonunda, hafta boyunca MİKAD gönüllülerince, 1001 Hatim, 180 milyon 908 bin Salavat-ı Şerif, 455 Yasin-i Şerif ve bin İhlas Suresi okundu. Hatim duası geceye özel davetli olarak gelen Ankara Kocatepe Camii Müezzini Nurettin Okumuş tarafından yapıldı. Vatandaşlardan Şirin Kardaş, programdan çok etkilendiğini ifade ederek, bu tür programların insanlar arasında kuvvetli kardeşlik bağları oluşturduğunu belirtti. Kardaş ayrıca, benzer programların sürekli yapılmasını istedi.

MİKAD Başkanı Mesut Sancar ise benzer etkinlikleri zaman içerisinde yapmaya gayret edeceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?