3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

PKK sempatizanı yakalandı

Mardin'de yasadışı terör örgütü PKK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda, örgüt sempatizanı olduğu belirlenen 1 kişi yakalandı. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kırsal alanda faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarına teknik ve lojistik malzeme sağladığı tespit edilen A.A. isimli teröristin, Nusaybin İlçesi'nde yakalandığı bildirildi. 

A.A. ile birlikte ele geçirilen malzemelerden güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren cihazın, güneş ışığını doğrudan elektrik akımına dönüştürerek elektrik ürettiği, bu tür solar cihazlarının ortalama ömrünün 25 yıl olduğu, kırsal alanda elektrik temin etme imkanları olmayan yasadışı terör örgütü mensuplarının gün boyunca güneş enerjisinden üretilen elektrikle haberleşme amacıyla kullanılan telsiz ve cep telefonlarının bataryalarını, el feneri, radyo pilleri ve akülerin şarj edilmesinde kullandıkları bildirildi. 

A.A'nın üzerinde "Tempered Glass Solar Modüle" marka güneş enerjisiyle çalışan şarj cihazı, 5 adet uyku tulumuyla çok sayıda örgütsel doküman ve giyim malzemesini ele geçirildi. A.A, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak Mardin Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 13:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?