5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

PKK'ya ait 23 kilo patlayıcı ele geçti

Güvenlik güçlerinin bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlarda, 4 mağarada 23 kilogram patlayıcı madde ile mühimmat ele geçirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında, terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 3 mağarada 23 kilogram patlayıcı madde, çeşitli silahlara ait 116 adet fişek, 1 adet gece görüş gözlüğü, 1 adet el bombası, çok miktarda pil, telsiz bataryası ve elektrik kablosu ile çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde ise terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen mağarada 4 adet telsiz bataryası, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere kesilmiş 1 adet büyük tüp ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Patlayıcı madde ve mühimmat hakkında adli işlemlere başlanılırken, diğer malzemelerin bulunduğu bölgede etkisiz hale getirildiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 12:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?