7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Polis amcadan çocuklara tatil hediyesi

Mardin Emniyet Müdürlüğü 'Toplum Destekli Polislik' projesi kapsamında son 3 yıldır yaptığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala polisler, Kızıltepe'de maddi durumu düşük ailelerin ikamet ettiği mahallelerde oturan çocuklara tatil hediyesi dağıttı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde DTP'nin düzenlediği 'Kuraklık Mitingi' için ilçeye gelen Mardin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Amirliği'nde görevli polisler, ilçede bulunan çocuklara çeşitli armağanlar vererek onların gönüllerini kazanmayı başardı. Kızıltepe'nin Yeni ve Tepebaşı mahallelerinde çevik kuvvet ekipleri, kısa sürede etraflarını saran yaklaşık bin çocuğa; oyuncak, ayakkabı, kitap, futbol topu ve tanınmış futbolcuların adlarının yazılı olduğu formalardan oluşan bir kamyon dolusu hediyeyi kısa sürede dağıttı. Polis-çocuk ilişkilerinin sağlanması için güzel örneklerin sergilendiği dağıtım sırasında kendilerine uzatılan hediyeleri kapan çocuklar polislerle sohbet etti.

Polis amcalarının ellerinden tutarak, polis araçlarını gezen ve araçları yakından inceleme fırsatı bulan çocuklar, polislere teşekkür etti. Dağıtım sonrası çocuklarla kurulan sıcak iletişimin kendilerinde de derin bir mutluluk oluşturduğunu söyleyen polisler, "Polis'in görevi huzur ve güven vermektir. Görevimiz huzur ortamını oluşturmaktır. Huzurlu ortam içerisinde geleceğimiz olan çocuklarımızla mutlu bir gelecek hepimizi bekliyor. Polisin güler yüzü bundan önce olduğu gibi bundan sonra da solmayacak" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?