5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Polis Günü törenle kutlandı

Emniyet Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü Mardin'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda Emniyet Müdürü Serdar Meriç Atatürk büstüne çelenk koydu. Törene Mardin Valisi Hasan Duruer, Tugay Komutanlığı'ndan üst rütbeli subaylar, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Serdar Meriç, günün anlam ve önemi belirten konuşmasında suçu önlemenin yalnız polisin değil, toplumun da görevi olduğunu belirtti. Meriç, "Suçu önleme görevi yalnız polisin değil, toplumun da görevidir. Çünkü suç yalnız suçtan zarar gören kişiye karşı değil, bütün topluma karşı işlenir. Barışı ve huzuru korumak görevi polisin yanında bütün vatandaşların karşılıklı işbirliği ve katılımını gerektirmektedir. Bu konuda toplumun bütün bireylerinin çeşitli seviyelerde sorumlulukları söz konusudur. Unutmayınız ki hak ve hürriyetlerin korunmasında en büyük teminat başkalarının hak ve hürriyetlerine gösterilen saygıdır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Hasan Duruer, "Polis Teşkilatımız bu görevi geçmiş 164 yılda başarı ile yerine getirmiştir. Gelecekte de aynı başarılı çalışmayı yapacağına yürekten inanıyorum. Emniyet ve asayişin huzur ve güvenin tesis ve devamı için gece gündüz demeden 24 saat vatandaşımızın hizmetinde bulunan siz değerli emniyet mensuplarının 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra ilk toplantılarını gerçekleştirmek için İl Özel İdaresi toplantı salonuna hareket ettiler. Törenlerde daha sonra, Polis Günü dolayısıyla düzenlenen sportif faaliyetlerde, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaların ardından Müze Müdürlüğü'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Türk Polis Teşkilatı'nın 164. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği
'Polis Sergisi'nin açılışı yapıldı. Sergiye Vali Duruer'in yanı sıra Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Meriç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Sergiyi yakından takip eden Vali Duruer toplumsal olaylarda kullanılan araç gereçleri inceledi. Törenler Müze Müdürlüğü'nde verilen bir kokteyl ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?