5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Polisten 3 dilde sahte para uyarısı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Mardin polisi, kurbanlık alacak vatandaşları hazırladığı 3 dildeki el ilanlarıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere sahte paraya karşı besici ile alıcı olan vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'na göre, kurbanlık fiyatlarında bu yıl önemli bir düşüş var. Canlı hayvan besiciliğinde sağlanan üremeyle birlikte bir önceki bayramı göre fiyatların yüzde 40 oranında gerilediği Mardin'de, kurban alacaklara Mardin il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlularla Mücadele ekiplerinden "Sahte Para" uyarısı yapıldı.

Her Kurban Bayramı öncesinde yapılan kurbanlık alışverişlerinde kalpazanların mağduriyetine maruz kalan besicileri uyaran polis, baskı ve kullanılan kağıdın çok kalitesiz olduğu "Sahte Para" da, hologram ile Atatürk'ün gizli resminin olduğu bölüme dikkat edilmesini istedi.

Mardin il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlularla Mücadele Şubesince, ülkenin coğrafik konumu dikkate alınarak, Türkçe, Kürtçe, Arapça olmak üzere üç dilde el ilanı hazırlatarak, kurbanlıkların satıldığı hayvan pazarlarında ki besici ile vatandaşlara dağıttı. Üç dikle sahte banknot uyarısı yapılan broşürleri alan satıcı ile alıcı konumundaki vatandaşlar, polisin bu hizmetinden son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Her yıl çok sayıda besicinin sahte banknot yüzünden mağdur duruma düştüğünü hayvan pazarında ki besicilere uygulamalı olarak anlatan Mardin Polisi, şüpheli gördükleri kişi ve parayı vakit geçirilmeden polisin 155 İmdat telefonuna ihbarda bulunmasını da istedi. Ancak bu yöntemle mağduriyetlerin önünü alabileceklerini anlatan Polis, sahte para ile ilgili önemli ayrıntıları içeren el broşürlerinden de, hayvan pazarındaki satıcı ile alıcı konumundaki vatandaşlara dağıttı. Mardinli hayvan besicisi Hıdır Dalkıran da, polisin uyarılarını kesinlikle dikkate alacaklarını belirterek, "Allah razı olsun. El ilanları ve sahte banknotları bizlere gösterip gerekli uyarıları yaptılar. Bizde alışverişte bu sahte para olayına gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Nihayetinde mağdur olan biz besicileriz. Polisin bu uyarısı ile alışverişlerimizi daha dikkatli ve sakin bir şekilde gerçekleştirmenin imkanını bulacağız" dedi.

Mardin ve ilçelerinde ki hayvan pazarlarında sahte banknot ile ilgili olarak, hem uygulamalı, ham de pratik bilgilendirme de bulunan Mardin Polisi, kalpazanlara karşı da pazar yerlerinde pusuya yattı. Bayram öncesi ve süresince kalpazanlar karşı pusu görevi icra edecek olan Mardin Kaçakçılık Polisi, hem besicileri, ham de kurbanlık alacak olan vatandaşların mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2012 Çarşamba 19:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?