5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Polisten çocuklara karne süprizi

Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Amirliği, 2008-2009 sömestr tatiline giren Acar Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 50 öğrenciye karne sonrası sürpriz yaptı. Uçakları sadece televizyonlarda gördüklerini söyleyen öğrenciler ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşadı. 

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak, şiddet olaylarından korunmalarını ve muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi" amacı ile daha önceden imzalanmış olan "Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin Protokol" çerçevesinde Mardin Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından Acar Köyü İlköğretim okulu öğrencilerine polis mesleği hakkında daha fazla bilgi vermek amacıyla Mardin Havaalanı, müze ve medreselere bir gezi düzenlendi. 

Acar İlköğretim Okulu'nda öğrenim görmekte olan 50 öğrenci Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğüne ait otobüslerle getirilerek, havaalanında bulunan VİP Salonu, gelen -giden yolcu ve bekleme salonları, CCTV odası, uçak pisti gezdirildi. Uçağın piste inmesi ile beraber uçağı yakından görebilmeleri için kaptan pilottan izin alınarak çocukların uçağın içini de görmeleri sağlandı. 

Uçak mürettebatı tarafından çocuklara uçak hakkında bilgi verilerek mutlulukları paylaşıldı. Gezinin havaalanı kısmı bittikten sonra Polis evinde öğrencilere öğle yemeği ihtiyaçları giderildi.Yemek sonrası Mardin müzesi ziyaret edilerek, müzede kültür ve turizm müdürlüğüne bağlı rehberin anlatımıyla müze hakkında öğrencilere bilgi verildi. Müzenin ardından Kasımiye medresesine geçen öğrenciler burada görev yapan polis tarafından Kasımiye Medresesi hakkında tarihi bilgiler anlatıldı. Daha sonra eğitim salonunda eğitici bilgiler sunulan öğrencilerle birebir görüşmeler gerçekleştirilerek çocukların duygu ve düşünceleri öğrenildi. 

Toplum Destekli Büro Amirliğinde görevli Baş komiser Serdar Yıldız, Acar İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik olarak polis-öğrenci ilişkilerini geliştirmek, öğrencilere çalışılan ortamları tanıtmak amacıyla bir gezi düzenlediklerini belirterek, "Acar Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 50 öğrenciye karne sonrası sürpriz yaptık. Çocuk ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacı ile Toplum Destekli Polislik anlayışı çerçevesinde düzenlenen bu tür faaliyetler artarak devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 15:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?