5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Polisten öğrencilere moral gezisi

Mardin'in Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Toplum Destekli Polislik' faaliyetleri kapsamında köy okullarından seçtiği 100 öğrenciye bir günlük Mardin gezisi düzenledi. 

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç'un da destek verdiği geziye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Halit Avcılar, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İzzettin Emre, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri ve Kızıltepe-Nusaybin Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Özkan Turgut da katılarak öğrencilere moral verdi. Geziyle ilgili açıklamalarda bulunan Nusaybin-Kızıltepe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Özkan Turgut, amaçlarının polis-halk ile polis-gençlik arasında dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması olduğunu belirterek, "Amacımız toplum destekli faaliyetler çerçevesinde polis-halk dayanışmasını sağlamak, bu amaçla eğitim ve öğretimin ilk yarı yıl dönemini başarıyla tamamlayan köy okulu öğrencilerine moral vermek, çalışma azimlerini arttırmak, bu vesileyle birbirimizi tanıma ve anlama fırsatı yakalamaktır. Biz Kızıltepe ve Mardin şehir merkezlerine uzak olan okullarının başarılı öğrencilerini seçtik. Geziye Sürekli İlköğretim Okulu, B.Boğazı İlköğretim Okulu, Çıplak İlköğretim Okulu, Körsu İlköğretim Okulu, Karakuyu İlköğretim Okulu, Arıklı İlköğretim Okulu, Dikmen İlköğretim Okulu, Akdoğan İlköğretim Okulu, Hoca Köyü İlköğretim Okulu ve Doğanlı İlköğretim Okulu olmak üzere toplam 10 okuldan 100 öğrenci katıldı. Bazı öğrencilerimiz bu gezi dolayısıyla Mardin'i ilk kez görme fırsatı buldu. Mardin'in tarihi ve kültürel zenginliğini bu gezi vesilesiyle bir nebze olsun tanımış oldular" dedi. 

Geziye katılan öğrenciler etkinlikten dolayı Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederken yetkililer ise topumla kaynaşma ve bütünleşme kapsamında sosyal faaliyetlerin devam edeceğini bildirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 16:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?