8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Pratisyen doktor ihtiyacı kalmadı

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 21. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında Mardin ve ilçelerinde doktor açığının önemli oranda giderildiğini söyledi.

Mardin'in başta eğitim ve sağlık olmak üzere her sorunu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Mardin Milletvekili Bekin Şahkulubey, doktor açığının önemli oranda giderildiğini, son yapılan atamalarla pratisyen doktor doluluk oranının yüzde 98'e çıktığını dikkat çekti. Uzman doktor ihtiyacının da giderek azaldığını ifade eden Milletvekili Bekin Şahkulubey, "Sağlık, eğitim en öncelikli sorunlarımız arasında. Vatandaşlarımızın sağlık konusunda problem yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Son atamalarda 65 doktor ilimize atandı. Bunun yanında hastanelerimizin eksikliklerini de gidermek için çalışıyoruz" dedi.

Bekin Şahkulubey, dört ay önce de Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları birebir görüşmeler sonucunda Mardin'e 24 uzman ve pratisyen doktor ataması yapıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?