30
Nisan
2024
Salı
MARDİN

Prens Charles Mardin'i çizecek

Geçtiğimiz ay Mardin’i ziyaret eden ve adeta büyülendiğini belirten Prens Charles kentin resmini yapacak. Mardinliler şimdi Prens’in çizeceği o tabloyu bekliyor

Geçtiğimiz ay Türkiye ziyareti sırasında Mardin’i de ziyaret ederek adeta büyülendiğini belirten Prens Charles kenti resmedecek. Vali Mustafa Temel Koçaklar, "Prens Charles’in ressamlık yönünü bildiğimiz için kenti çizmesini istedik, bizi kırmadı. Mardin’i tanıtan resimli kitaplar verdik. Zevkle çizeceğini söyledi" diye konuştu. Şimdi Prens’in sözünü tutmasını bekleyen Koçaklar, resmi Mardin Müzesi’ne koymayı planlıyor.

Prens Charles, kenti ziyareti sırasında Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerini de izledi. Tarihi Mardin Postanesi’nde halk oyunları ekibinden bir kişinin oynadığı kentin ünlü ’Reyhani’ oyununa hayran kalan Prens Charles, Koçaklar’ın eşi Sabahat Koçaklar’a "Bu oyunu biliyor musunuz?" diye sordu. Sabahat Koçaklar oyunu bilmediğini söyleyince, Prens Charles "Çok güzel bir oyun. Çocuklarımın da oynayabilmesini isterdim. Fırsat olsa gönderip, öğrenmelerini isterim" dedi.
Mürsel ACAY - MERKEZ
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 12:18:30
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 14:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?