5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Proje yarışması düzenlendi

Mardin'de, mesleki ve teknik eğitim okulları ile kurumlar arası proje geliştirme yarışması düzenlendi.

Yarışmaya 16 okul, 25 proje ile katıldı. Yarışmada dereceye girecek proje Gaziantep'te yapılacak bölge proje yarışmasında ili temsil edecek.
75. Cumhuriyet Sağlık Meslek Lisesi salonunda düzenlenen yarışmada mesleki okul öğrenci ve öğretmenleri ziyaretçilere projelerini tanıttı. Kızıltepe Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları balatasız fren sistemi projesi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Okul Müdürü Yusuf Öztürk, proje ekibinin hazırladığı balatasız fren sistemi projesi için patent alma hazırlığında olduklarını belirterek, proje için Audi fabrikası ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Öztürk, "Dünyada ilk defa balatasız fren sistemleri projesini proje ekibimiz hazırladı. Balatalarda kanserojen madde bulunduğu için bu sistem ile çevreye ve insan sağlığına da hizmet etmiş olacağız. Hazırlanan projedeki sistem arabalarda, uçakların kara kutu görevini yapacak" dedi.

Mesleki okullar, ısı derecesini gösteren biberon, ıspanaklı, mantarlı içli köfte, muslukları ve fırın ocaklarını uzaktan kapatabilen sistem, güzellik salonlarında kullanılan narenciyeden yağ elde etme gibi projelerle yarışmaya katıldılar.
İl Sağlık, Milli Eğitim ve Bayındırlık Müdürlükleri ve Artuklu Üniversitesi'nden oluşturulan teknik jüri heyeti projeleri inceleyerek, birinciliği kazanan projeyi belirleyecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 11:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?