2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Protokol engellileri yalnız bıraktı

Mardin'de engellilerin yaşam koşullarında karşılaştıkları zorlukları konu alan 'Varım' adlı kısa metrajlı filmin galasında, protokol üyeleri için ayrılan ön sıralardaki koltuklar boş kaldı.

'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında, Mardin'de engellilerin yaşam koşullarında karşılaştıkları zorlukları konu alan 'Varım' adlı kısa metrajlı filmin galasında, protokol üyeleri için ayrılan ön sıralardaki koltuklar boş kaldı.

Erdoba Babil Butik Otel Salonu'nda dün akşam yapılan filmin galasına Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş, Dernekler Müdürü Hüseyin Kurtay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay, Mardin Sinema Derneği Başkanı Mehmet Hadi Baran, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, özel rehabilitasyon merkezlerinin yönetici ve öğrencileri katıldı. Salonda protokol üyeleri için ayrılan deri koltukların boş kaldı. Engelli öğrencilerin yaptıkları çalışmaları anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan program psikolog Selda Gönül'in sunumu ile devam etti. Programda ayrıca engelli öğrenciler de şiir okudu.

Mardin Sinema Derneği Başkanı Mehmet Hadi Baran, ev sahibi olarak yaptığı konuşmada, 'Engelliler Haftası'nda engelliler için hazırlanan bir programda ön sıranın boş kaldığını söyledi. Engellilerin yaşam standardını yükseltmek için el birliği ile çalışmaları gerektiğini anlatan Baran, "Lütfen beni kimse yanlış anlamasın. Özellikle beyinlerin engelli olmaması lazım. Eğer biz bugün de hep bir arada olamıyor, dostlarımızla, bunları paylaşamıyorsak, bu bizim engelimiz değildir" dedi.

Yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerden sonra katılımcılar, Mardin Sinema Derneği ve Fov Ajans tarafından çekimi yapılan ve başrollerinde dernek üyesi olan engelli Nurullah Görhan ve Fidan Sönmez oynadığı 'Varım' filmini izledi. - Mardin

 

...
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 23:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şefik gökçe IP: 88.227.138.xxx Tarih : 5.01.2012 21:45:12

bu olay  toplumun genel psikolojisini yansıtması açısınıdan manidardır,keşke sembolik de olsa engelliler yalnız bırakılmasaydı