5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Rahibi kaçıran zanlılar adliyede

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyündeki Süryani Cemaati'ne ait Moryakup Manastırı'nın rahibi Edip Savcı'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Batman Adliyesi'ne sevk edildi.

28 Kasım günü saat 14.30 sıralarında Mardin'in Midyat ilçesinde manastırdaki bakım onarım çalışmaları için inşaat malzemeleri aldıktan sonra 47 LC 247 plakalı kamyonetiyle köyüne dönerken kaçırılan ve 3 gün sonra Batman'da bulunan rahip Edip Savcı'yı kaçıran şebeke elemanı 7 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. Bugün saat 12.00'de sağlık kontrolünden geçirilen şebeke elemanları A.O., M.Ş.O., H.A., M.E.O., H.E., İ.E. ve Z.K., saat 13.15'te Batman Adliyesi'ne getirildi. Rahip Edip Savcı'yı kaçıran 7 kişiden 4'ünün kaçırma olayına bizzat iştirak ettiği, 3'ünün ise yardım ve yataklıktan yakalandığı bildirildi.

Rahip Edip Savcı'nın kaçırıldıktan sonra tutulduğu Yavuz Selim Mahallesi 1513. Sokak'ta bulunan evde yapılan aramada ise, rahibin kaçırma esnasında darp edilmesi sonucu yüzünden gelen kanları temizlediği bir mendil ve plastik kelepçe ele geçirildi. Olayla ilgili biri Batman, biri Mardin'de olmak üzere 2 otomobillin de ele geçirildiği bildirilirken, olayda kullanılan Kalaşnikof marka silahın Şırnak'ın İdil ilçesinde ele geçirildiği belirtildi.

Bu arada, rahip Edip Savcı'nın tutulduğu evin krokisini çizip cebine koyduğu öğrenildi. Rahibin, öldürülmesi durumunda polisin zanlıları yakalaması için evin krokisini çizdiği belirtildi. Rahip Savcı'nın Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, kaçırıldıktan sonra gözlerinin kapatıldığını ve yolda araç değiştirdiklerini söylediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mushe Ecer IP: 85.225.231.xxx Tarih : 4.12.2007 19:38:36

T.C asker ve polis gucleri nekadar duzgun calistiklari beli oluyor.Din dil millet ayrimi yapmadan isinize devam edin.ne mutlu size saygi deyer memurler.