5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Rahvan at yarışları nefes kesti

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Midyat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın organizasyonu ile Midyat'ta yıllar sonra ilk defa 'Rahvan At Yarışları' yapıldı.

Midyat'ta Rahvan at yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Bahar şenliği kapsamında yapılan Rahvan at yarışlarına katılım beklenenden fazla oldu.

Tarihi ve turistik kente gelen yerli ve yabancıların da ilgisini çeken Rahvan at yarışlarının önümüzdeki dönemlerde de yapılacağı belirtildi. Rahvan at yarışlarına yaklaşık 35 at sahibi katıldı. Mardin Gençlik ve Spor Müdürlüğü Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Fidan, Rahvan at yarışlarının 4 kategoride yapıldığını belirterek, "Bin 200, bin 600, 2 bin ve 2 bin 400 metrelerde yarışma yapıldı. Katılım beklenenden fazla oldu. Rahvan at yarışlarının Midyat'ta geleneksel hale gelmesini istiyoruz" dedi.

Dereceye girenlere madalya, kupa ve para ödülü verildi. Yaşı küçük çocukların da katıldıkları yarışmalarda ağabeyleri ile çekişmeleri dikkat çekti. Küçük orta kategorisinde (bin 200 metre) Azad adlı atıyla Velid Akyol, ayak kategorisinde (bin 600 metre) Şenşengo adlı atıyla Hasan Orak, büyük orta kategorisinde (2 bin metre) Toprak adlı atıyla Murat Baykat ve baş kategorisinde (2 bin 400 metre) Kraliçe adlı atıyla Baki Özgün ilk sırayı almayı başardı. Yarışmada birincilere 125, ikincilere 75, üçüncülere de 50 TL, kupa ve madalya verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 11:30:48
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?