4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Restorasyona 3.6 milyon YTL

Mardin'deki tarihi binaların restorasyonu için Vakıflar Bölge Müdürü Abdullah Kayan, 2006 yılı bütçesinden 3.6 milyon YTL ödenek ayırdıklarını söyledi.

Vali Temel Koçaklar'ı makamında ziyaret eden Vakıflar Bölge Müdürü Abdullah Kayan, 2005 yılında Mardin'de çok sayıda cami, medrese, hamam gibi tarihi mekanların restore edildiğini ifade etti. Kayan, 2006 bütçesinden de Mardin ve ilçelerindeki tarihi mekanların restorasyonunda kullanılmak üzere genel müdürlükten 3.6 trilyon liralık pay ayrılması için projelerle birlikte teklifte bulunduklarını söyledi. 12 bin yıllık tarihi ve mimari yapısıyla tarihin canlı şahidi olmasından dolayı Mardin'e olan sorumluluklarını yerine getirmek için çalıştıklarını ifade eden Kayan, "Mardin, tarihi yapısıyla, kültürel değerleriyle Türkiye ve dünya için önemli bir kent. Bu tarihi değerlerin kaybolmasına, çürümesine vicdanımız elvermiyor. Görevimizi yapıyoruz. Geçmişten aldığımız tarihi değerleri geleceğe aktarmak için başlattığımız restorasyon çalışmalarında valimizin büyük desteklerini gördük. Kendisinin tarihe yapılan hizmette gösterdiği duyarlılık bizleri mutlu ediyor" dedi.

Vali Koçaklar ise, Mardin'deki tarihi mekanların restore edilmesinde aynı zamanda Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi olan Vakıflar Bölge Müdürü Abdullah Kayan'ın büyük destek ve gayretlerini gördüklerini kaydetti.

Bu arada, Mardin'deki tarihi mekanların restorasyonunda gösterdiği duyarlılık ve verilen hizmetlerden dolayı Vali Koçaklar tarafından Vakıflar Bölge Müdürü Kayan'a plaket ve takdir belgesi verildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 16:32:29
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 16:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?