4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Sabancı ve Dedeman Mardin için yarışıyor

Sabancı ve Dedeman Mardin için yarışıyor
Kaynak: Berna Özkay / Ekonomist


Erdoba Konakları için görüşmeler sürüyor.


Mardin’in, turizm alanındaki yıldızı son birkaç yıldır yükselişte. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Mardin’i yılda ziyaret eden turist sayışı 400 bini buluyor. Sürekli büyüyen bu sayı, büyük turizm gruplarım da harekete geçindi, iki büyük kuruluş. Dedeman Holding ile Sabancı Holding bu bölgeye yatırım yapmak istiyor, iki grubun, özellikle 2002 yılında üç yerel girişimcinin restore ederek işletmeye açtığı Erdoba Konakları’na odaklandığı öğrenildi.

iki grubun temsilcileri de bu ay içinde Mardin’de bu amaçla bir araştırma yaptı. Bu bilgi Dedeman yetkilileri tarafından doğrulanırken, Sabancı Grubu sessiz kalıyor. Bununla birlikte Mardinli yetkililer, Sabancı Grubu’nun da bölgede ciddi hazırlık yaptığını söylüyor.

Yetkililer Mardin’deydi

Dedeman Grubu, oluşturduğu yeni stratejisi çerçevesinde turizm alanında sadece işletmeci olarak faaliyet gösterme kararı aldı. Bu doğrultuda holding, çeşitli bölgelerde yatırımcılarla görüşüyor. Yeni sistem dahilinde şimdiye kadar Konya’da, Gaziantep’te ve Afyon’daki yatırımlarım sürdüren grup Mardin yatırımıyla ilgili kamuoyuna resmi bir açıklama yapmış değil.

Dedeman Holding İş Geliştirme Direktörü Ahmet Bilgin, mart ayı sonunda bölgedeki yerel bir yatırımcı ile masaya oturduklarını söyledi. Konunun henüz resmi bir boyut kazanmadığım söyleyen Bilgin, gerekli incelemelerin ardından yatınma karar verilmesi halinde, otelin bir yıl içinde inşa edileceğini belirtiyor. Şimdilik Mardinli yatırımcı ortağın adı açıklanmıyor. Ancak şirketin inşaat sektörü başta olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

Tarihi konak

Mardin’de bulunan Erdoba Konakları, bölgenin en ünlü butik oteli. Bölgede Dedeman yetkililerinin bu otelin işletmeciliği de ilgilendiği konuşuluyor. Ancak Dedeman yetkilileri bu bilgiyi doğrulamıyor. Bu otel ile Sabancı Holding Turizm Grubu da ilgileniyor. Ancak Sabancı Holding bu konuda bir açıklama yapmış değil. Sabancı Holding, turizm sektöründe Hilton Grubu ile franchising sistemiyle büyüyor. Türkiye genelinde farklı bölgelerde 3 ve 4 yıldızlı oteller Hilton zincirine dahil ediliyor.

Mardin’deki Erdoba Oteli, Bülent Sümer, Müfit Gözü ve Şehmuz Dinçer isimli yerli yatırımcılara ait. Kentin genel dokusuna uygun, eski bir konak olan bu otel, 2002 yılında hizmete açıldı. Yatırımcı grubun otelin restorasyonu için 700 bin dolar yatırım yaptığı ifade ediliyor.


www.turizmhabercisi.com
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 21:07:39
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cesur timur IP: 81.213.182.xxx Tarih : 28.04.2005 11:10:14
bu cok guzel bir gelisme ... gec kalındı bile mardinin turizm ili oldugunu bilmek gerekirdi daha onceden... neyse zararın neresinden donulurse kardır... yolumuz uzun kosmak lazım