2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Sağlık taraması yapıldı

MARDİN'DE SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Yeditepe Üniversitesi ve Kızılay'ın işbirliğiyle düzenlenen "Güneydoğu Anadolu Sağlık Taraması" projesi kapsamında Yeditepe Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) ve Kızılay Ataşehir şubesinin ortak çalışmasıyla, Mardin'de sağlık taraması yapıldı.

Yeditepe Üniversitesi 45 genç doktor adayı ve 15 Kızılay gönüllüsü Mardin'de çeşitli okullarda sağlık taraması yaptı. Yalım İlköğretim Okulu'nda yapılan sağlık taramasında genç, yaşlı, çocuk herkesi sağlık taramasından geçirildi. Okul idarecileri sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Proje için, Türk Diyabet Derneği verilerine göre diyabet konusunda en az bilinç düzeyine sahip illerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olması nedeniyle bu bölge tercih edildiği belirtildi.

Sağlıkta Farkındalık Yaratma amacıyla gerçekleştirilen projede koruyucu hekimliğin gelecek yüzyıldaki öneminin farkında olarak, 5 bin kişiye kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılması hedeflendiği ve Bu ölçümün yanı sıra dünyadaki en büyük sağlık tehdidi olarak öngörülen diyabet hakkında ölçüme katılacak kişilere detaylı bilgilendirme yapılacağı bildirildi.

MARDİN'DE SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 17:15:05
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 01:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?