5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sağlıkçılardan simitli eylem

Mardin'de sağlık çalışanları öğlen yemeklerinin paralı olmasına tepki gösterdi. 
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan sağlık personeli öğle yemeği yerine hastane giriş kapısında simit yiyerek tepkilerini ortaya koydu.
Mardin'de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen tarafından düzenlenen protesto gösterisine hastane çalışanları katıldı. 

Protesto gösterisi sırasında açıklama yapan SES Şube Sekreteri Deniz Araç tüm memur ve işçilerin haftada 40 saat mesai yaptığını, buna karşın sağlık çalışanlarının 45 saat mesai yaptığını söyledi. Fazla çalışmadan dolayı yasa ile belirlenmiş yemek haklarının ellerinden alındığını ifade eden Araç, "Maliye Bakanı bir öğün yemeğimize göz dikmiş ve gasp etmek istemektedir. Üniversite hastaneleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı yataklı tedavi kurumlarında görev yapanlardan yemek ücreti alınmazken, Maliye Bakanlığı'nın talimatı ile önce üniversite ardından Sağlık Bakanlığı hastanelerinde yemekler ücretli hale getirilmiştir" dedi. 

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği ile Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nde yemeklerin ücretsiz olacağı hükmü bulunduğuna dikkat çeken Deniz Araç, "Maliye Bakanlığı talep ettiği yemek ücreti uygulamasının yönetmeliklere aykırıdır. Yemek katkı payı adı altında aylık 20-57 TL arasında külfet getiren yemek ücreti ile emekçilere 2009 yılı için yapılan zamlar geri alacaktır" şeklinde konuştu.
Şube Sekreteri Araç bir öğün yemek haklarının ellerinden alınmasını simit yiyerek protesto ettiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 16:20:25
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 17:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?