5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sağlıklı eğitim için Demokrasi şart

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, sağlıklı eğitim için demokrasinin şart olduğunu söyleyerek, "Demokrasi karşıtı tutum ve davranışlar eğitim camiasınca asla tasvip edilemez" dedi.


2006-2007 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, seçim, terör ve muhtıra tartışmaları arasında sona eren bir eğitim sezonunu geride bıraktıklarını söyleyerek, "Sağlıklı eğitim için demokrasi şarttır. Demokrasiden rahatsızlık duyan, milli iradeye ve TBMM'ye karşı saygısız, hatta düşmanca tutum ve davranışlar, çocuk psikolojisi bakımından da sakıncalar oluşturmakta, gelecek nesiller üzerinde büyük tahribatlara sebep olmaktadır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız özgüven kaybına uğratılmakta, bireysel demokratik hak ve özgürlüklerinin güvence altında olduğuna dair inançları sarsılmaktadır. Özellikle cumhurbaşkanı seçiminin engellenmesiyle oluşan toplumsal şok, tüm fertleri olduğu gibi çocuklarımızı da şüphe ve korkuların eşiğine getirmiştir. Son 3 cumhurbaşkanının seçildiği esasları düzenleyen aynı Anayasa yürürlükteyken, neden şimdi bir cumhurbaşkanı seçtirmeme krizi yaşadığımızı seçmen yaşı sınırına gelmiş çocuklarımız asla anlayamamakta, bu şaşkınlık onların hukuka, Anayasa'ya ve anayasal kurumlara tam olması gereken inanç ve güvenlerini zedelemektedir. Unutulmamalıdır ki sağlıklı bir eğitim için demokratik ortam şarttır. Demokrasi karşıtı tutum ve davranışlar eğitim camiasınca asla tasvip edilemez" dedi.


Eğitim-Bir-Sen olarak daima milletin temel değerlerinin yanında olacaklarını ifade eden Ekinci, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sendikamız hak ve özgürlüklerin, Anayasa'ya ve demokrasiye bağlı kalınarak korunması prensibinin savunucusu olmuştur. Ülkemizin ve milletimizin düşmanı malum dış güçlerin içerideki uzantısı gibi çalışan, şahsi makam ve çıkar hırsıyla milleti ve devleti kaosa sokma gözü dönmüşlüğü içinde psikolojik savaş yürüten çevrelere milletimiz tokat gibi bir cevap verecektir. Milletin tokadını yiyen de iflah olmayacaktır. İç ve dış bazı mihrakların kışkırtmasıyla vatan savunmasında görevi başında şehit edilen subay ve erlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin cenazelerini bile istismar etmeye kalkışan bu şarlatanlığı kamuoyu ibretle izlemektedir. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni iç çekişmeler ve cuntalaşma tehditleriyle bir üçüncü dünya ülkesi konumuna düşüremeyecek, kimse çocuklarımızın geleceğini karartamayacaktır. Buna tüm siyasi partilerin, milletimizin örgütlü demokratik güçleri olan sivil toplum kuruluşlarının ve fert fert tüm halkımızın izin vermeyeceğine olan inancımız tamdır."

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?