5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sağlıklı Ergenlik Projesi

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Birgül Şahin tarafından 'Sağlıklı Ergenlik' projesi hayata geçiriliyor. Proje ile il merkezinde bulunan 29 ilköğretim okulundaki ergenlik çağındaki kızlar üzerinde durulacak.

İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Birgül Şahin, 'Sağlıklı Ergenlik' projesi ile öğrencilere ergenlik dönemine girerken meydana gelen, ruhsal, bedensel ve fiziksel değişimlerin neler olduğunu öğretmeyi hedeflediklerini söyledi. Önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar kapsamında İl merkezinde bulunan 29 ilköğretim okulunda öğrenim gören 6.,7. ve 8. sınıf kız öğrencilerin ergenlikten genç yetişkinliğe geçerken karşılaşılan sorunları ele alınacak. Projede kız öğrencilerin genç yetişkinliğe geçerken karşılaşılan
sorunları sağlıklı biçimde aşmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade eden Şahin, "Ergenlik çağına gelmiş genç kızlarda meydana gelen ruhsal, bedensel ve fiziksel gelişim ve değişimleri, kızlara birebir anlatarak bu dönemi daha bilinçli ve mutlu geçirmelerini ve sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu amaç kapsamında Mardin il merkezindeki toplam 29 ilköğretim okulundaki kız öğrencilere ulaşılacaktır. Kız öğrencilerimize ergenlik dönemiyle ilgili bilgi verilip Canleydi'nin sponsorluğunda ped dağıtılacaktır" dedi.

Önümüzdeki Pazartesi günü başlayacak proje çalışmalarında Psikolog Birgül Şahin, eğitimciler Ayşe Bulut, Gülten Yılmaz ve Suzan Saykılı'nın görev alacağı belirtildi. Proje kapsamında sonbaharda okulların açılması ile birlikte aynı çalışmaların Mardin'e bağlı ilçelerde de sürdürüleceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?