7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Sağlıkta özelleştirme karşıtı eylem

MARDİN'DE SAĞLIKTA ÖZELLEŞTİRME KARŞITI EYLEM

Mardin Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası hastanelerin özelleştirilmesine tepki gösterdi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Kamuran Yıldırım, "Türkiye'de sağlık hizmetleriyle ilgili beklenti, özellikle işsizliğin, yoksulluğun ulaştığı boyut düşünüldüğünde çok açıktır: Hizmet sunumunun düzeltilmesi, herkes için eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir hale getirilmesidir. Bir başka deyişle devletin sosyal sorumluluklarından kaçması değil bütünüyle sağlık, eğitim, sosyal güvenlik başta olmak üzere sosyal bir devlet haline gelmesidir" dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasını Tabipler Odası Başkanı Dr. Kamuran Yıldırım yaptı. Yıldırım, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Devletin bütünüyle sağlık, eğitim, sosyal güvenlik başta olmak üzere sosyal bir devlet haline gelmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Kamuran Yıldırım, "Ne yazık ki tam tersine, bugün Türkiye'de sağlık alanının piyasalaştırılması süreci uluslararası ölçekte bir program olarak yürütülüyor. GSS, aile hekimliği pilot uygulaması gibi programın ana bileşenlerinden olan dönüşümlerden sonra sıra Kamu Hastane Birliklerine (KHB) gelmiş bulunuyor. Hükümet tasarının amacını nasıl sunarsa sunsun Türkiye'nin son 20 yıllık özelleştirme deneyimini bilenler için artık gerçek çok açık ortadadır. Halkın malı olan hastaneler bir kar alanı olarak görüldüğünden özelleştirilecektir" iddiasında bulundu.

Dr. Yıldırım, "Bizler Mardin'de KHB konusunda yaptığımız referandumda, ulaşabildiğimiz 2 bin 500 kişinin hayır demiş ve (5 kişi evet oyu kullanmış) bu da halkımız ve sağlık çahşanlannın ezici çoğunluğu sağlıkta özelleşme ve piyasacı mantığı reddettiğini göstermektedir" diyerek sözlerini 26 Mayıs 2010 tarihinde KESK, DİSK, TÜRK-İŞ ve Kamu SEN'in aldığı bir günlük grev kararını desteklediklerini belirterek bitirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:50:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 00:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?