7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Sahaya dalıp futbolcuları bıçakladılar

Türkiye 3'üncü Lig, 1'inci Grup'ta oynanan Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçı çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.

İlk yarının bitimiyle sahanın karışması üzerine iki takımın oyuncularından da bıçak ve kesci aletlerle yaralananlar oldu. Can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Şırnakspor ikinci yarıda sahaya çıkmayınca hakem Recep Duru maçı tatil etti.

Nusaybin Demirspor'un ligde kalıp kalmayacağı belirleyeceği Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçı, Nusaybin´de gergin bir ortamda başladı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı karşılaşmada Nusaybin Demirspor 13. dakikada İzzet'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Şırnakspor bu gole 34. dakikada Ramazan ile cevap verip durumu 1-1'e getirdi. Hakemin ilk yarıyı bitirmesinin ardından saha biranda karıştı. Bazı sivil olan kişiler saha içine ellerinde bıçak ve kesici aletlerle girince arbede yaşandı.

Arbedede Nusaybin Demirspor'dan Mesut İlhan ile Mesut Karadağ bacaklarından yedek oyuncu Ecevit Yıldırım ise kolundan yaralandı. Olaylarda Şırnaksporlu futbolculardan Ahmet, Soner, Murat, Fatih, Maşallah, bıçak ve jiletle yaralandı. Şırnakspor teknik direktörü Alaettin Aslan'da başına aldığı taşla yaralandı. Olaylar güvenlik güçleri tarafından önlendikten sonra iki takım oyuncuları da soyunma odasına gitti. 

İkinci yarının başlaması için Nusaybin Demirsporlu futbolcular ile maçın hakemi Recep Duru sahaya çıkıp, Şırnaksporlu oyuncuların gelmesini bekledi. Ancak Şırnasporlu oyuncular sahaya çıkmayınca hakem Duru karşılaşmayı tatil etti. Şırnakspor Başkanı Mustafa Şan, maça gelirken, otobüslerinin taşlı saldırıya uğradığını ve saha içinde de kesici aletlerle futbolcularının yaralandığını söyledi.

Şan, "Yaşanan bu olaylarnda futbolcularımızın can güvenliği yoktu. Oyuncularımız kanlar içinde kaldı. Ben bir oyuncumun ölmesi yerine sahaya çıkmama kararı aldım. Bu durumda oyuncularımızı sahaya çıkaramazdım. O yüzden ikinci yarıya çıkmadık. Futbol Federasyonu'nun alacağa karara saygılıyız" dedi.

Hakemin maçı tatil etmesinin ardından Nusaybin Demirsporlu taraftarlar, karşılaşmanın kendi lehlerine 3-0 sonuçlanacağı iddiasıyla ilçe sokaklarında sevinç turları attı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 09:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali mutlu IP: 85.99.49.xxx Tarih : 5.05.2008 21:02:32

ben şahsen ve bizzat maçtaydım .ve olaylar şöyle gelişti.ilk yarı bitimi nusaybin ve şırnakspor oyuncularından iki oyuncu soyunma odasına giderken birbirlerini iteklemeler oldu.o esnada her iki tarafın futbolcu arkadaşları onları görüncede kavgaya tutuştular . benim gözüme çarpan tek şey oldu bir şırnaksporcunun elinde kesici bir adet bıçak gördüm ve etrafa sallıyordu .bıçağıda onların doktorlarından alındığını gördüm çantasından aldı ve böylece maçın ikinci yarısına hakem ve nusaybin futtbolcuların çıkamsı durumunda şırnaksporlular çıkmadı sahaya nedenini anlamadım güvenlik gayet çok sayıda vardı ve her hangi bir nedende yoktu .gerisini anlatamam yani