7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Şahin kapatma davasını değerlendirdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'ye açılan kapatma davasının Türkiye'de demokrasi alanını genişleteceğini söyledi.

Mardin'in Midyat ilçesi M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki gümüş döküm, telkari atölyesi ve spor kompleksinin açılış törenine katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tören sonrası cezaevi çıkışında gazetecilerin AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açılan dava ve sivil toplum örgütlerince Türkiye genelinde yapılan sağduyu çağrısı hakkındaki sorularını yanıtladı. Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Mehmet Ali Şahin şunları söyledi:

''Türkiye genç bir nüfusa sahip. Dolayısı ile zaman zaman siyasi tansiyonunun yükselmesini abartmamak lazım. Sivil toplum örgütleri, siyasi istikrarsızlığın ortaya çıkmasının Türk halkının aleyhine olduğunu belirttiler. Toplumun bir kesiminin tespitidir. İktidar da muhalefet de bunu değerlendirecektir. AK Parti hakkında dava açılmıştır. Bu dava Türkiye'de demokratik alanı daha da genişletecektir. Siyasetin özgürlük alanını daha da genişletecek. Kimseyi suçlamıyorum. İktidar herkesin iktidarıdır. Türkiye bu süreçten yara almadan çıkacaktır. İktidar olarak biz bu kararlılık içindeyiz."

Bakan Mehmet Ali Şahin, Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki incelemeleri sırasında kendisinden af talep eden tutuklu ve hükümlülere bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in bugün Mardin'de incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?