7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Şampiyona Urfa isotu

Türkiye Yıldızlar Grekoromen Güreş Şampiyonası sona erdi. Dereceye giren sporculara madalyanın yanı sıra Cumhuriyet altını ve Urfa isotu hediye edildi. Erzurum takım halinde 1. olurken, Aydın 2. ve Çorum 3. oldu.


Şanlıurfa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Grekoromen güreş müsabakalarına Adana, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 30 il ve 44 takımdan 270 sporcu katıldı. 2 gün süren kıyasıya mücadele sonunda Erzurum bölgesi takım halinde 1. olurken, Aydın bölgesi 2. ve Çorum 3. oldu. Güreş müsabakalarında ise, 38 kiloda Adana bölgesinden Aydın Kılıçkaya Türkiye şampiyonu oldu. 42 kiloda Aydın bölgesinden Abdullah Kozan, 47 kiloda Samsun bölgesinden Tolga Bacak, 53 kiloda Erzurum bölgesinden Doğan Göktaş, 59 kiloda Trabzon bölgesinden İsmail Koçaslan, 66 kiloda Aydın bölgesinden Önder Aktaş ve 73 kiloda Aydın bölgesinden Tahir Özer kilolarında Türkiye şampiyonu oldu.


Bu arada 47 kiloda Şanlıurfa bölgesinden finale kalan Yılmaz Avcı, finalde Samsun bölgesi güreşçilerinden Tolga Bacak ile kıyasıya mücadele etti. Maçın sonunda rakibinin attığı çırpma sonucunda Türkiye şampiyonluğunu Samsunlu rakibine kaptırdı.

Kilolarında dereceye girenlerden 1. olan şampiyonlara madalya, Cumhuriyet altını ve Urfa isotu Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Şanlıurfalı ünlü grekoromen güreş ustası olimpiyat şampiyonu Seyit Hışırlı, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Ak, Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürü Şeref Şelli, Güreş Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Hüseyin Çadırcı ve Güreş Federasyonu Temsilcileri tarafından verildi.


Kilosunda 2. olan tüm güreşçilere madalyanın yanı sıra yarım altın ve Urfa isotu, 3. olanlara da yine madalyanın yanı sıra çeyrek altın ve Urfa isotu hediye edildi. Madalya töreninde konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, sporcu ve teknik heyetleri Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Böyle bir müsabakaya ev sahipliği yaptığımızdan dolayı mutluyuz. Belediye olarak böyle müsabakalara destek vermekten her zaman gurur duyarız" dedi.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 18:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?