8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Şampiyonluk duası istedi

DEMİRÖREN'İN EŞİ SÜRYANİ METROPOLİTTEN ŞAMPİYONLUK DUASI İSTEDİ

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mardin'e gelen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören, Mardin'deki tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ederken, Süryani Metropolit'ten şampiyonluk duası istedi.

Çocuklara yardım amaçlı özel bir organizasyona imza atacak olan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'e yönetim kurulundaki üyelerin eşleri de eşlik ediyor. Mardin Havaalanı'nda çiçeklerle karşılanan Beşiktaş heyeti daha sonra Büyük Mardin Oteli'ne geçti. Burada sabaha kahvaltısını yapan grup daha sonra 4 bin yıl geçmişe sahip Süryanilere ait Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti ve manastırdaki görevli rehber eşliğinde manastırı gezdi. Manastırda kendisi de Beşiktaşlı olan görevli

tarafından Revna Demirören'e 40 baharattan yapılmış ve manastır dışına çıkarılmayan tütsü hediye etdildi. Tütsünün nasıl yakılacağını Revna Demirören'e anlatan görevli tütsü sayesinde eve bereket, mutluluk ve şans geldiğini söyledi. Demirören, manastırdan ayrılmadan önce Oxford Üniversitesi mezunu Diyarbakır-Mardin Metropoliti Salibe Özmen'i ziyaret ederek kendisine Beşiktaş formasını hediye etti.

Demirören kendisi de Beşiktaşlı olan Metropolit Özmen'den kendisine verdiği forma karşılığında Beşiktaş'ın şampiyonluğu için dua istedi. Beşiktaş heyeti, 19 Mart'ta Büyük Mardin Otel'de düzenlenecek olan, Banu Zorlu'nun da şarkılarıyla renk katacağı geceden elde edilecek geliri, köy okullarında okuyan çocuklara yardım için kullanacak.

Demirören, köy okullarını ziyaret ederek çocuklara hediye de dağıtacak. Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Revna Demirören, "Mardin'de adeta büyülendim. Bu muazzam manastırı gezdikten sonra seyideneden de (metropolit) Beşiktaş'ımızın şampiyonluğu için duamızı alıp ayrılıyoruz" dedi.

BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti'nin yarın organize edeceği etkinliğe sanatçısı Hülya Koçyiğit'in de katılacağı bildirildi. İlk gün Mardin'deki tarihi ve turistik yerleri gezecek olan Beşiktaş kafilesi, yarın Dereyanı İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek ve buradaki çocuklara ve halka kulübün lisanslı ürünlerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verecek. Daha sonra BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti tarafından siyah beyaza boyatılan ve bilgisayar laboratuarı yapılan Vatan İlköğretim Okulu'na

gidilecek. Beşiktaş kafilesi burada öğrencilerle bir araya gelecek ve bilgisayar laboratuarının açılışı gerçekleştirilecek.

DEMİRÖREN'İN EŞİ SÜRYANİ METROPOLİTTEN ŞAMPİYONLUK DUASI İSTEDİ
DEMİRÖREN'İN EŞİ SÜRYANİ METROPOLİTTEN ŞAMPİYONLUK DUASI İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:34:05
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 11:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?