3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Şanlıurfa-Mardin Karayolu kapandı

Şanlıurfa'da etkili olan yağışlar sebebiyle oluşan sel suları Şanlıurfa-Mardin Karayolu'nun yaklaşık 10 saat süreyle ulaşıma kapanmasına sebep oldu. 

Şanlıurfa-Mardin Karayolu'nun 30. kilometresi su baskını yüzünden yaklaşık olarak saat 15.30'dan sonra ulaşıma kapandı. Her geçen dakika şiddetini artıran yağış sebebiyle Şanlıurfa-Mardin Karayolu'nun belirli bölgelerinde meydana gelen çökmelerin de trafiği olumsuz etkilediği bölgede, polis memurları araç sürücülerini belirli noktalarda bekletmeye aldı. Metrelerce araç kuyruğunun oluştuğu karayolunun Kaynaklı Köyü mevkiine yaklaşık 1 kilometrelik mesafede oluşan su akıntısı sebebiyle yollarına devam edemeyen araç sürücüleri beklemeye başladı. Bazı araç sürücülerinin yaptıkları karşıya geçiş denemelerinin başarısız olduğu karayolunda acil olarak hastaneye gitmesi gereken 1 yaşındaki bebekte kolunda serumuyla 10 saat beklemek zorunda kaldı. Ceylanpınar'daki evlerinin damından düşerek yaralanan Meryem Herç (1), ilçe devlet hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Babası Halaf Merç tarafından kente götürülmek istenen bebek yolda mahsur kaldı. Araç konvoyunun her geçen saat biraz daha uzadığı karayolunda gecenin ilerleyen saatlerine kadar bir çalışma olmaması vatandaşların tepkisini çekti. Olay yerinde bulunan basın mensuplarının Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile görüşmesinin ardından bölgeye sevk edilen greyder sayesinde minik Meryem, Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Gündüz saatlerinde başlayan ve gece saat 02.00'ye kadar devam eden akıntının azalması üzerine araç sürücüleri tehlikeye rağmen yollarına devam etti. Bu arada ilde etkili olan yağmur sebebiyle 592 köyde taşımalı eğitimle okullara götürülen 11 bin 559 öğrenci için okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Şanlıurfa Valiliği Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, Birecik İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullar 2 gün, Siverek İlçesi ve köylerindeki okullar 1 gün, Suruç İlçesi'ndeyse sadece köy okulları 1 gün süreyle tatil edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 13:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devran baver IP: 85.108.242.xxx Tarih : 14.11.2006 10:39:32
artık kalıcı bir çözüm bulunsun yıkık çökük bu yollara, yeter artık, her sene her sene bıktırdı bizi hayattan, geçenlerde 13 saat yolda mahsur kaldık ya, olur mu böyle hadise?hangi çağda yaşıyoruz....