7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Savur'da hiç uzman doktor yok

Mardin'in, köyleri ile birlikte nüfusu 40 bini bulan Savur ilçesinde uzman doktorun olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

İlçede uzman doktor olmaması sebebiyle Mardin'e gitmek zorunda kaldıklarını, bu durumun ise ilçe halkına büyük maddi külfet getirdiğini anlatan Savur Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulaziz Aktaş, "Savur ilçemizin 15 bin nüfusu ve 60 köyü bulunmaktadır. Biz burada pratisyen doktorların yanında tedavi oluyoruz. Fakat ciddi rahatsızlıklarımızda ilçeden Mardin'deki hastanelere sevkimiz gerçekleşiyor. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. İlçemize uzman doktor gönderiniz, tam tedarikli hastanemiz zaten var. Buradan Mardin'e bir çocuk hastalığı için, bir doğum için gidiyoruz. Hem zaman kaybına yol açıyor, hem de maddi kayıplara neden oluyor" dedi.

Ameliyat odasından, röntgen ve laboratuvarına kadar tam donanımlı olan Savur Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olmamasının her açıdan kendilerini zor duruma düşürdüğünü söyleyen Abdulaziz Aktaş, "Zaman zaman soğuk algınlıklarında kullanılan ilaçları yazdırmak için bile Mardin'e gitmek durumunda kalıyoruz. Yaşadığımız bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Yavuz ise hastaneye daha önce çocuk ve kadın doğum hastalıkları uzmanlarının atamalarının yapıldığını ancak hiç birinin görevlerine başlamadığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:09:47
Güncelleme :3 Ocak 2008 Perşembe 18:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?