5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Savur'da seçmen listesine itiraz

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Yeşilalan beldesinde oturan 102 seçmen, nüfusa dayalı yapılan isim ve adres tespit etme çalışmalarında haksız yere seçmen listelerinden isimlerinin silindiğini ileri sürdü. 102 kişi İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları başvurunun da red ile sonuçlanması üzerine İl Seçim Kurulu binasının önünde toplanarak kararın düzeltilmesini istedi.

Mardin Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu önünde toplanan Savur ilçesi Yeşilalan beldesinde yaşayan 102 kişi seçmen listelerinde isimlerinin silinmesine tepki gösterdi. Kararın düzeltilmesi için İl Seçim Kurulu'na dilekçe veren seçmenlerden Mehmet Naci Eşiyok, askıya çıkarılan birinci ve ikinci seçmen listelerinde isimleri bulunan 102 kişinin sonradan yapılan tahkikat sonucu üçüncü listede isimlerinin yer almadığını belirterek, "Beldemizde bin 150 seçmen var. Birinci listede 970, ikinci listede 802'ye düştü. Üçüncü listede ise 734 seçmene düştü. Beldede oturan, adrese dayalı nüfus kayıt kütüklerinde belde nüfusunda kayıtlı 102 kişi, karakolun tahkikatı sonucu listelerden silindi. Vatandaş olarak oyumuzu kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

DTP Yeşilalan Belde Belediye Başkan Adayı Gülbeyaz Güneş, seçmenlerin irade haklarının ellerinden alındığını iddia etti. Güneş, "Birinci ve ikinci listelerde isimleri bulunan 102 seçmenin karakolun tahkikat tutanakları doğrultusunda isimleri üçüncü listede yer almadı. Savur İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ettik, talebimiz reddedildi. Seçmenler İl Seçim Kurulu'na başvurularını yaptı. Buradan da sonuç almazsak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), oradan da sonuç çıkmaz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağız" dedi.

Mardin İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na Avukat Özlem Mugan eşliğinde dilekçe veren Yeşilalan seçmenleri daha sonra adliyeden ayrıldılar

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 17:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?