5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sazlı sözlü kaynaşma gecesi

Mardin'de Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri belli aralıklarla mahallelerde kaynaşma geceleri düzenleyerek vatandaşlarla sohbet ediyor. Uygulama kapsamında merkeze bağlı yakın köyler de ekipler tarafından ziyaret edildi.

Sazlı ve sözlü sohbet gecelerinde vatandaşlar ve polis ekipleri halaylar çekti.Reyhani ve yöresel oyunlarının oynandığı gecede polis-vatandaş kaynaşması örneği yaşandı.

Mardin Emniyet Müdür yardımcısı Ali Öz ve Toplum Destekli Polislik bürosu ekipleri merkeze bağlı Ensar ve Evren Mahallesi'nde iki ayrı evde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalleli ile birlikte çay içen ve meyve yiyen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların sorunlarını dinlediler. Emniyet Müdür yardımcısı Ali Öz, ziyaretlerinin temelinde insanların bir araya gelerek kaynaşmanın sağlanması olduğunu söyledi. Öz, devletin halkıyla, halkın devletiyle bir sorununun bulunmadığını belirterek, "Devletin bize verdiği üniformanın, vatandaşla aramızda soğukluk oluşturmasını istemiyoruz. Devlet bu üniformayı size hizmet etmemiz için verdi. Biz burada size hizmet için varız. Sizin can ve mal güvenliğiniz için buradayız. Kaynaşmamız, dayanışma içinde olmamız ve birbirimize güvenmemiz gerekir. Biz her zaman yanınızda olmak, sorunlarınızı paylaşmak istiyoruz" dedi.

Evren Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerif Çelik ile Ensar Mahallesi Muhtarı Ahmet Uytun, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından düzenlenen sazlı ve sözlü gecede polis ve vatandaş kaynaşması olarak bir ilk yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Gecede mahalle gençlerinin de bulunması çok iyi oldu. Gençlerimiz ve yaşlılarımız ile birlikte gece güzel bir sohbet havasında geçti."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:07:05
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 22:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?