2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

SBS birincisi Nusaybin'den çıktı

SBS 8. SINIF TÜRKİYE BİRİNCİLERİNDEN BİRİ DE NUSAYBİN'DEN ÇIKTI

8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Anafen Dershanesi öğrencisi Mehmet Şirin Arslan 500 tam puan alarak Türkiye birincileri içinde yer aldı.

Arslan'ın başarısı dolayısıyla eğitim gördüğü dershanede tören düzenlendi. Sur - Anafen Dershanesi Rehber Öğretmeni Yunus Alkan, öğrencileri Mehmet Şirin Arslan'ın 7. sınıfta da Türkiye Şampiyonu olduğunu sözleriyle başladı. Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan sınavda Arslan'ın Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler ve İngilizce branşlarındaki tüm soruları cevapladığını kaydeden Aklan, "Bu sene de öğrencimizden derece bekliyorduk. Sınavdan sonra kitapçığını alıp geldiğinde hepsini kontrol ettik ve

sorunların hepsini doğru yapmıştı. Açıkçası öğrencimizin başarısı bizim için sürpriz olmadı. Öğrencimiz inşallah yıl boyunca çalışmasının semeresini aldı. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, onu yetiştiren ailesi ve Girmeli İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

Türkiye birincisi Arslan ise, çok mutlu olduğunu söyledi. SBS 7. sınıfta olduğu gibi bu sene de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu belirten Arslan şöyle konuştu: "Çok mutluyum şuan. Üç yıldır çalışıyorum. Üç yılın iki yılı burada, Anafen'de çalıştım. İki yılda da 500 tam puan aldım. Çalışmak için belirli bir zaman belirlemiyorum. Sıkıldığım an bırakmayı tercih ediyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla insan sıkılınca, kafası belli bir zamandan sonra hiç bir şey almıyor. Yani o sıkıldıktan sonra çalışacağın vakit boşa gitmiş oluyor" diye konuştu.

SBS'ye hazırlanan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Arslan, "Ben burada şunu açıkça gördüm ki, SBS sınavı zeka belirleyici bir sınav değil, sadece bu bilgiyi ölçüyor. Öğrencilerin zekasını ölçmediğinden öğrenciler ne kadar zeki olursa olsun, bu sınavda eğer strese girip de dikkatsiz davranırsa bunun dezavantajını görüyor. Ben de 500 tam puan almamı stressiz ve rahat olarak sınava girmeme borçluyum. Bundan dolayı öğrenci arkadaşlarıma stresten uzak durmalarını ve rahat olmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 19:30:02
Güncelleme :8 Temmuz 2011 Cuma 01:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?