7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Şehit polis memleketine uğurlandı

ŞEHİT POLİS MEMLEKETİNE UĞURLADI

Mardin'de önceki gün düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ömer Akçan'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesine gönderildi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Mardin Valisi Hasan Duruer, kurum müdürleri, şehit polisin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Duygulu anların yaşandığı törende şehidin annesi Melehat Akçan tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Törene katılan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, şehidin eşi Fatma Akçan ve annesini teskin ederek başsağlığı diledi. Törende bir konuşma yapan Köksal, "Bunu herkes bilsin ki hiçbir menfur amacı olanlara bu ülkeyi yar etmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu ülkeyi hiç kimseye böldürtmeyeceğiz. Bu nazlı bayrağımızı hiç kimseye yar etmeyeceğiz" dedi. Köksal, şehit olan polisin varılabilecek en üst mertebeye ulaştığını ifade ederek, şehidin ailesine bununla övünmeleri gerektiğini söyledi.

Mardin Valisi Hasan Duruer, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için bir Ömer'in hayatını kaybettiğini ancak milyonlarca Ömerlerin, milyonlarca Hasanların ve Hüseyinlerin daha bu ülke için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç ise, şehit verdikten 7 saat sonra şehidin kanını yerde bırakmayarak saldırganları ele geçirdiklerini belirterek, "Tabii acımız büyük ama arkadaşımızı toprağa verdikten sonra acımızı yüreğimize gömüp tekrar sokaklara, caddelere ve şehrimizin dört bir yanına dağılıp kaldığımız yerden görevimize devam edeceğiz. Bir can daha verdik, canımızı uğurlamak için buradayız. Ne mutlu ki o kutsal görevin başında şehit olan aziz şehitlerimizin saflarına katıldı. Bizler bu mesleğe girerken bayrak, vatan ve millet uğrunda gerektiğinde canımızı feda etmekten çekinmeyeceğimize dair ant içtik ve bu andımıza her zaman sadık kalarak görevimizi ifa etmekteyiz ve etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Törenin ardından şehidin naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Fuat Yağçı Camii'ne götürüldü. Yürüyüş boyunca Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal şehidin eşi Fatma Akça'nın, Vali Hasan Durur ise şehidin annesi Melehat Akçan'ın koluna girerek kendilerine eşlik etti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze namazından sonra şehidin naaşı dualarla memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesine uğurlandı.

ŞEHİT POLİS MEMLEKETİNE UĞURLADI
ŞEHİT POLİS MEMLEKETİNE UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:20:05
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 16:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?